Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoord

  • David
  • 01-12-2023 09:09
  • 348
  • 1

Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoord

Het gebeurt vaak dat je een supercar op straat ziet die opvalt en meestal zeer beperkt is. Deze edities worden vaak niet op grote schaal aangekondigd. Hier zijn de vier nieuwste edities van de afgelopen weken.

Veel auto's hebben uiterst beperkte speciale edities, en bij hun verschijning weet je vaak niet precies wat voor soort auto's het zijn. Laten we beginnen met deze editie van de STO. De echte naam is Lamborghini Huracán STO SC 10 Anniversario. Tijdens de World Finals 2023 onthulde Lamborghini de Huracán STO SC 10° Anniversario, een voorbeeldige Lamborghini Ad Personam Opera Unica. Dit viert een decennium Squadra Corse en de verbinding tussen het wegassortiment en de wereld van Lamborghini-motorsport met een originele prestatiekit en een speciale lak. De lak is geïnspireerd op de Lamborghini SC63, het hybride prototype van de Hypercar/GTP-klasse dat het merk zal gebruiken in het raceseizoen 2024 bij de meest prestigieuze uithoudingsraces ter wereld, zoals de 24 uur van Le Mans en de 12 uur van Sebring. De gekozen kleuren voor de tweekleurige lak zijn Verde Mantis en Nero Noctis, gecombineerd met een driekleurige streep die zich over de hele auto uitstrekt.

Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoord


Het volgende voertuig is een McLaren. Bijzonder opvallend is de uiterst ingewikkelde lak. McLaren Automotive heeft zijn meest geavanceerde op maat gemaakte lakwerk ooit onthuld - het verbazingwekkend complexe 3-7-59-thema. Het thema, uitgevoerd door de bekwame laktechnici van McLaren Special Operations (MSO), werd tentoongesteld op een zeer speciale McLaren 750S Supersport-auto. Het lakwerk vereiste meer dan 1200 uur werk. Zes klantenauto's met unieke variaties van het 3-7-59-ontwerp werden geproduceerd, als 750S Coupés of Spiders, en zijn allemaal al verkocht. De naam "3-7-59-thema" verwijst naar de startnummers gedragen door de zegevierende McLarens bij elk van de drie Triple Crown-overwinningen: de "3" op de M16D gereden door Johnny Rutherford op de Indy 500 van 1974; de "7" van Alain Prost's zegevierende McLaren MP4/2 in Monaco in 1984; en de "59", zoals te zien op de McLaren F1 GTR die in 1995 door Yannick Dalmas, Masanori Sekiya en JJ Lehto naar de overwinning werd gereden op Le Mans.

Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoordDe fascinatie van dit voertuig is gevangen in zijn naam. De Maserati MC20 Notte Edition is werkelijk zo zwart als de nacht - in elk opzicht. Maserati introduceerde trots de MC20 Notte, een beperkte editie van zijn supersportwagen MC20, ontworpen voor zowel racecircuits als indrukwekkende prestaties op de weg. De MC20 Notte Edition viert de gedurfde geest die de Trident heeft voortgestuwd sinds de oprichting, sinds Maserati voor het eerst deelnam aan een van de meest legendarische races aller tijden. De MC20, die het terugkeren van de Trident naar zijn roots in het segment van supersportwagens symboliseert en atletiek combineert met luxe, wordt nu nog dichter bij zijn op race geïnspireerde karakter gebracht door de Notte Edition. Het is een exclusieve serie van 50 eenheden wereldwijd, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de mysterieuze en krachtige intensiteit van de duisternis. Een brullend meesterwerk gecreëerd om te verleiden en esthetisch de reeds uitzonderlijke prestaties van de V6 Nettuno-motor te benadrukken.

Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoordHet volgende en laatste voertuig is de Nissan Z Safari Rally Tribute. Het is ontwikkeld voor wegen buiten het asfalt, perfect uitgerust voor een safari-tour. Het ontwerp van de auto eert ook de rallyauto Datsun 240Z, die de East African Safari Rally in 1971 won.
Deze auto is een beetje anders dan de anderen, omdat het nog niet zeker is of het in productie gaat of niet. Alleen het prototype is onlangs onthuld. Daarom zijn er nog niet al te veel details beschikbaar over dit voertuig.

Hier zijn de gloednieuwe speciale edities waar je nog nooit van hebt gehoord

Reacties op dit artikel