Hier is de nieuwe Maserati GranCabrio

  • Peter
  • 01-03-2024 09:00
  • 121
  • 2

Hier is de nieuwe Maserati GranCabrio

Maserati komt anderhalf jaar na het uitbrengen van de nieuwe GranTurismo nu ook met de vernieuwde GranCabrio. Vooralsnog alleen verkrijgbaar als Trofeo; andere uitvoeringen zullen later worden onthuld.

Juist nu de eerste Nederlandse exemplaren van de nieuwe GranTurismo op Autogespot verschijnen, trekt Maserati het doek van de nieuwe GranCabrio. De cabriolet zat er al een tijdje aan te komen aangezien er al verscheidene testmodellen gespot waren. Voorlopig is alleen de Trofeo-uitvoering een optie. Trofeo is de laatste jaren de benaming voor de meest krachtige uitvoering van een Maserati. In de GranCabrio uit dat zich in een 3.0L twin-turbo V6 die 550 pk en 650 Nm ophoest. Net wat minder dan dezelfde Nettuno-motor in de MC20, die daar goed is voor zeker 630 pk en 730 Nm. Opvallend is ook dat de minder sportieve Levante en Quattroporte Trofeo de 3.8L V8 hebben, waardoor die over meer vermogen beschikken dan de GranCabrio Trofeo. Daar weet Maserati echter wel wat op te verzinnen, want net als bij de GranTurismo komt de GranCabrio zeer waarschijnlijk ook als Folgore. Die zal over drie elektromotoren beschikken en als gevolg daarvan 750 pk een scheepslading koppel - 1350 Nm - aan boord hebben.

Hier is de nieuwe Maserati GranCabrio

Een vermogenstoename van 100 pk t.o.v. het vorige model is gelukkig niet de enige vooruitgang. Zo gaat het dak er een stuk sneller af en op dan bij het vorige model. In plaats van zo'n 24 seconden bij een maximale snelheid van 30 km/h, doet de nieuwe GranCabrio het in slechts 14 seconden bij een snelheid tot 50 km/h. Ook het interieur is flink aangepast, zoals we dat natuurlijk ook zien bij de nieuwe GranTurismo. Zo ziet het stuur er veel gelikter uit en bevat veel meer knoppen dan voorheen. Ook is er koolstofvezel te vinden in de middenconsole en in de deuren.

Hier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrio

De GranCabrio ontkomt helaas niet in aan een sterkere constructie t.o.v. de GranTurismo, waardoor het gewicht van de Modena en Trofeo 100 kg hoger uitvalt. Dit scheelt in acceleratie slechts een tiende seconde, waardoor de GranCabrio in 3,6 seconde naar de 100 km/h gaat. De topsnelheid ligt op 315 km/h, vijf kilometer per uur lager dan die van de dichte variant. De prijs van de cabriolet valt wel een stukje hoger uit: de GranTurismo Trofeo is in Nederland te krijgen voor €278.795, terwijl de GranCabrio naar verluidt €292.166 moet gaan kosten. Gelukkig zal de Folgore in Nederland niet richting de drie ton gaan, aangezien die geen last heeft van de BPM-regeling. Wanneer de nieuwe GranCabrio geleverd zal gaan worden is nog niet bekend.

Hier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrio
Hier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrioHier is de nieuwe Maserati GranCabrio

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag