Hier is de Ford GT MKII al!

Hier is de Ford GT MKII al!

In het vorige artikel schreven we al over Goodwood Festival of Speed en lieten we al enkele van de best beelden van dag 1 aan jullie zien. Maar er was nog meer te zien, namelijk bij Ford. Zij stelden op het FOS hun Ford GT MKII voor!

Eigenlijk kan je deze Ford GT MKII eerder zien als een 'hardcore/trackday'-versie van de reeds gruwelijk spartaanse voorganger. Daarom is het ook dat wij de naam MKII niet geheel passend vinden, aangezien het niet echt een opvolger is maar eerder een toevoeging/uitbreiding.

Wat je hier voor je ziet is een Ford GT zonder beperkingen, een creatie die geen rekening moet houden met allerhande reglementen en wetgevingen. Het resultaat is dan ook indrukwekkend. Het vermogen bedraagt nu 700 pk uit de 3.5-liter turbomotor. Onderhuids is dit eigenlijk een gewone, reguliere Ford GT. Zijn transformatie ondergaat hij bij Multimatic Motorsports, daar worden de straatexemplaren omgebouwd tot een Ford GT Mk II.

Om oververhitting van de motor te voorkomen werd er een luchtinlaat voorzien op het dak die werkt met een vernieuwend systeem dat water vernevelt. Bovendien is de wagen 90 kilogram lichter geworden. Prijs? Zo'n 1.200.000 dollar en er zullen slechts 45 exemplaren gemaakt worden.


Hier is de Ford GT MKII al! Hier is de Ford GT MKII al! Hier is de Ford GT MKII al!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    carphotosetienne  -  05-07-2019 om 19:59

    Ik hoop dat de roofscoop op de opvolger van de GT komt!

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws