Hier is de eerste nieuwe Porsche Panamera!

  • Ruud
  • 06-12-2023 08:30
  • 801
  • 2

Hier is de eerste nieuwe Porsche Panamera!

Porsche kwam twee weken geleden met de nieuwe Porsche Panamera op de proppen. Een compleet nieuwe auto of gewoon een facelift?

Luxueuzer, efficiënter en digitaler. Dat is de Panamera volgens Porsche geworden. Mede door een nieuwe twee kamer luchtvering is de Panamera veelzijdig in te stellen qua rijgedrag. Comfortabel wanneer gewenst en sportief als men de kronkelige wegen gaat opzoeken en je je passagiers misselijk wil rijden. Porsche biedt in de nieuwe Panamera vier efficiënte E-Hybrid aandrijflijnen. Alle E-Hybrid-varianten hebben meer vermogen, een groter bereik en een grotere efficiëntie. Het hart van de aandrijflijn in de Panamera Turbo E-Hybrid, direct beschikbaar bij de marktintroductie, is een grondig herziene 4,0-liter V8 turbomotor. Gekoppeld aan de nieuw ontwikkelde elektromotor - die nu 190 pk – levert, zorgt dat voor een systeemvermogen van 680 pk en 930 Nm aan trekkracht. De Panamera Turbo E-Hybrid sprint in 3,2 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 315 km/u. We zijn benieuwd wat een uiteindelijke Turbo S in de aanbieding gaat hebben!

Het ingrijpend vernieuwde uiterlijk geeft de sportieve sedan een nog uitgesprokenere en sportievere uitstraling, waarbij de raamlijn het sedankarakter van de vierdeurs sportwagen versterkt. In het interieur stelt het Porsche Driver Experience bedieningsconcept de bestuurder centraal en creëert het precies de juiste balans tussen analoge en digitale elementen. Een optioneel tweede scherm van 10,9 inch kan worden toegevoegd voor de passagier, met toegang tot voertuiggegevens, navigatie en zelfs het streamen van films.


Hier is de eerste nieuwe Porsche Panamera!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel