Het huren van droomauto’s bij gewone autoverhuurbedrijven

Het huren van droomauto’s bij gewone autoverhuurbedrijven

Een ritje maken in een droomauto hoeft geen fantasie te blijven: steeds meer gewone autoverhuurders bieden luxe auto’s en sportmodellen aan voor een redelijke huurprijs!


Spot jezelf in je droomauto
Het bekijken van luxe uitvoeringen van sportwagens op Auto Gespot is al een genot voor het oog. Maar zou jij niet ook zo graag eens een ritje willen maken in een Bentley, Porsche of BMW 4-serie? Natuurlijk, maar dat laat jouw studenteninkomen of spaarrekening misschien niet toe. Je kunt bakken met geld uitgeven om een keertje in een Porsche vol reclame een rondje te doen op het circuit, maar het is net niet ‘the real deal’. De oplossing ligt bij de gewone autoverhuurbedrijven in Nederland. Steeds meer verhuurders hebben tegenwoordig ook nieuwere auto’s van Audi, Mercedes en BMW in het wagenpark staan, en enkele verhuurbedrijven hebben een speciale, aparte luxe-categorie met de echte pareltjes, die jij gewoon voor een dagje kunt huren!

Hoe werkt het huren van een exclusieve auto?

Het huren van een luxe auto werkt eigenlijk precies hetzelfde als het huren van een normale auto. Je moet vaak al een tijdje in het bezit zijn van je rijbewijs, en je moet rekening houden met het betalen van borg, die je natuurlijk achteraf terugkrijgt als alles in goede staat ingeleverd wordt. Of je nou je vriend een onvergetelijk cadeau wilt geven door hem een dagje in een Porsche te laten toeren, of een geschikte trouwauto zoekt, wat de reden ook is, iedereen die een Fiat Panda kan huren, kan in principe ook een exclusieve auto huren.
• Als je een gewone auto huurt, krijg je vaak een ‘soortgelijk model’ aangeboden, afhankelijk van de beschikbaarheid. Als je een exclusieve auto huurt, huur je dat specifieke model en hoef je niet bang te zijn voor een alternatief soortgelijk model bij aankomst.
• Niet elk verhuurbedrijf biedt exclusieve auto’s te huur aan. Het zijn veelal de grote gevestigde verhuurbedrijven in Nederland waar dit mogelijk is. Het verhuurbedrijf Hertz heeft bijvoorbeeld een speciale dreamcollectie waar je onder andere de Porsche Cayenne, Bentley Continental en Jaguar F-type kunt huren. Europcar en Sixt zijn ook verhuurbedrijven waarbij je voor een zeer redelijke prijs exclusieve wagens kunt huren.
• Het huren van een exclusieve auto hoeft helemaal niet duur te zijn. Afhankelijk van de auto kun je vanaf ongeveer €40,- per dag al in een nieuwe uitvoering van een Mercedes, Audi of BMW rijden. Een échte droomauto zoals een coupé uit de BMW 4-serie, Porsches of Jaguars zijn al te huur vanaf €60,- per dag!
• Er zijn soms wel voorwaarden verbonden aan het huren van een exclusieve wagen. Voor een Fiat Panda geldt meestal de minimumleeftijd van 21 jaar oud, terwijl je 25 moet zijn voor het huren van een Jaguar bij hetzelfde verhuurbedrijf. Dat heeft allemaal met ervaring en rijgedrag te maken.

Welke droomwagens zijn er te huur in Nederland?
We hebben hierboven al een aantal droomwagens genoemd, maar welke exclusieve auto’s zijn er eigenlijk allemaal te huur?
• Van het merk BMW zijn meerdere types te huur, bij veel verhuurders kun je de terecht voor de BMW 5-serie, maar als je echt op zoek bent naar een monsterwagen, huur dan de BMW X5. Meer op zoek naar een sexy toermodel? Huur dan de BMW 4-serie coupé.
• Een Porsche is bijna altijd al exclusief, al helemaal om te huren voor een voordelige prijs. Toch zijn er verschillende Porsches te huur bij verschillende doodgewone autoverhuurders. Exclusieve Porsches die te huur zijn, zijn onder andere: Porsche Cayman, Porsche Cayenne, en de Porsche 911.
• Er zijn nog meer merken en exclusieve wagens te huur bij verschillende verhuurders, en we hebben ze lang niet allemaal opgenoemd, maar twee pareltjes die we je niet willen onthouden zijn de Bentley Continental en de Jaguar F-Type Coupé, te huur voor een niet meer dan €80,- per dag.

Je kunt natuurlijk de verhuurbedrijven zelf opzoeken, maar een handige manier om de verschillende verhuurbedrijven die exclusieve auto’s verhuren in een overzicht te zien, is de website Huren.nl.

Het huren van droomauto’s bij gewone autoverhuurbedrijven

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS coen170  -  07-08-2014 om 17:52

  Weet iemand waar je die f type kan huren

 2. Profile pic
  BELGIUM Stradale  -  07-08-2014 om 20:14

  Interessant artikel! :)

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Masi Samim Photography  -  10-08-2014 om 20:57

  'maar twee pareltjes die we je niet willen onthouden zijn de Bentley Continental en de Jaguar F-Type Coupé, te huur voor een niet meer dan €80,- per dag.'

  waar kan ik ze dan huren voor 80 euro?

 4. Profile pic
  PeterG  -  21-06-2015 om 13:56

  Leuk artikel, maar ik heb nergens een verhhurbedrijf gevonden dat voor € 80,00 per dag een luxe auto kan huren.

 5. Profile pic
  PeterG  -  21-06-2015 om 14:01

  Leuk artikel, maar ik heb nergens een verhuurbedrijf gevonden dat voor € 80,00 per dag een luxe auto verhuurt.

 6. Profile pic
  Rapido EXPRESS  -  29-03-2016 om 05:50

  Binnenkort kunt u bij ons luxe auto's huren voor redelijke prijs. www.rapidoexpress.nl

 7. Profile pic
  NETHERLANDS Mustang21  -  12-11-2016 om 23:35

  Weet iemand waar ik een m3 kan huren of een mercedes-amg

 8. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws