Het einde van een tijdperk

  • Ruud
  • 13-04-2024 16:46
  • 290
  • 2

Het einde van een tijdperk

Een paar weken geleden rolde de allerlaatste R8 de Audi-fabriek uit. Binnenkort is het ook tijd voor het einde van een tijdperk bij Lamborghini. Hier zien we de nieuw geïntroduceerde Lamborghini Huracán STJ.

Ten eerste moet waarschijnlijk vermeld worden dat dit voertuig eigenlijk niet bedoeld is voor de gemiddelde koper. Deze auto is een puur verzamelobject en zal waarschijnlijk alleen voorbehouden zijn aan oude Lamborghini-klanten en verzamelaars. Omdat er wereldwijd slechts 10 exemplaren worden geproduceerd. Dat is natuurlijk ongelooflijk weinig. Maar voor de verzamelwaarde des te beter, aangezien je in principe een standaard Lamborghini Huracán STO koopt.

Dat dit niet kan worden geclaimd, er zijn enkele kleine wijzigingen aan het voertuig aangebracht. Volgens de fabrikant is de hardware in het voertuig volledig herzien. Daarnaast zijn er enkele kleine ontwerpdetails. Zo beschikt de STJ over een andere achterspoiler, die iets groter is dan die van de STO. Ook is de voorbumper licht aangepast. Maar het verschil is zo klein dat het nauwelijks merkbaar is. Het meest herkenbare detail dat niet op de STO te zien is, is het STJ-embleem op de achterkant. De rest is echter precies hetzelfde als de STO. Motor, transmissie en al het andere zijn identiek. Als je je afvraagt hoeveel dit zeldzame stuk nu kost, moeten we je teleurstellen, aangezien noch wij, noch iemand anders de prijs nog kent. Het zal óf later worden vrijgegeven óf geheim blijven. Wij hopen in ieder geval dat we dit zeldzame exemplaar ooit hier op Autogespot te zien krijgen. En tot die tijd zullen we geduld moeten hebben. Zodra er eentje verschijnt, zullen wij daar uiteraard melding van maken.

Het einde van een tijdperkHet einde van een tijdperkHet einde van een tijdperkHet einde van een tijdperk

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag