Het einde van de W12 nadert snel

  • Joep
  • 07-04-2024 12:00
  • 162
  • 0

Het einde van de W12 nadert snel

Het is alweer april en dat betekent de allerlaatste maand dat de iconische W12 motor van Bentley in productie is. Er kwamen heel wat uitzwaaimodellen en die beginnen we steeds meer te zien.

Het laatste productiemodel met de W12 aan boord was de Flying Spur Speed in 2022. Het laatste echte model was de Batur die in een gelimiteerde oplage van 18 stuks gebouwd gaat worden deze maand. Van de reguliere line-up kwam er een uitzwaaiversie: de Edition 12 op basis van de Speed. Dat betekent een zes liter biturbo W12 die 659 pk levert. Per Speed Edition 12 komen er 120 exemplaren. Die zijn te krijgen in een unieke kleur: Opalite. Elke klant van deze versie krijgt er een schaalmodel van de W12 motor bij als cadeau.

De allereerste Speed Edition 12 debuteerde een maand geleden op Autogespot. Dit was een Continental GTC Speed Edition 12 in Litouwen. Daarna werd er nog een in België gespot. Een paar dagen geleden zagen we een roze Bentayga Speed Edition 12 vanuit Connecticut, Verenigde Staten de dubbele ster pakken. Nu is het de beurt aan de derde Speed Edition 12 variant. Het is ook de allereerste van deze reeks limited editions op Nederlandse bodem en Nederlands kenteken. Het gaat om een Continental GT Speed Edition 12, een coupé dus. Hij werd vastgelegd op de snelweg bij Bunnik.

Alleen de Flying Spur Speed Edition 12 is nog niet gespot. Wanneer alle Edition 12's gebouwd zijn worden de laatste 18 W12's in de strikt gelimiteerde
Batur met 750 pk gelepeld. Die luidt het einde in van de W12 en de start van een nieuw tijdperk bij Bentley met meer elektrificatie en een nieuwe designtaal. Van de Batur hebben we alleen een prototype gezien in Spanje, maar het kan niet lang meer duren totdat de eerste klantenauto's gespot worden!

Het einde van de W12 nadert snelKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag