Het beste van de week: Jaguar

Het beste van de week: Jaguar

Vorige week hadden we Rolls-Royce, we blijven dus even in de Engelse sferen. Bij het maken van dit artikel valt meteen op dat er een stuk minder keus is wat betreft de Jaguars. Slechts 11 Jaguar’s zijn er geüpload deze week. Er zit echter genoeg leuks tussen! Ik heb er wederom 5 tussenuit gepikt om voor jullie uit te lichten.


Het beste van de week: Jaguar.

Om te beginnen hebben we een Jaguar F-TYPE S Convertible in onze nationale kleur. Gespot in Dartford. Van de F-TYPE heb je een hele berg modellen, je kiest natuurlijk eerst coupe of convertible, vervolgens heb je nog keuze uit maar liefst 4 motoren, beginnend met een 2.0 Liter viercilinder waar je al een geen lullige 300pk uit krijgt, tot een 5.0 Liter Supercharged V8 met maar liefst 575PK. Vervolgens kan je ook nog kiezen voor achterwielaandrijving of vierwielaandrijvng, wil je een R dynamic pakket of misschien zelfs een First edition? Kan allemaal bij Jaguar.

Toen Jeremy Clarkson de auto testte in 2014 waren zijn exacte woorden: “I think this is one of the best looking cars ever made” en ik moet hem daar gelijk in geven. De auto is qua looks niet heel schreeuwerig maar oh wat is die mooi, er zijn weinig auto’s die dat hebben. Ik denk bijvoorbeeld meteen aan een Alfa Romeo 8C, die tevens ook hoog in mijn rijtje staat. Klassieke lijnen, geen schreeuwerig kijk mij nou met gigantische spoilers, splitters en air vents.

Het beste van de week: Jaguar.

We hebben de klassieke lijnen en ingetogen designs waar ik het eerder over had compleet achter ons gelaten met deze Project 8. Het eerste wat we zien is de felgroene kleur, de gigantische spoiler en grote splitter, sideskirts waar je je ontbijt aan zou kunnen eten en een grote Jaguar sticker op de zijkant. Iedereen die hierlangs loopt zal weten dat ze hier naar een serieus stuk machine kijken. 300 stuks zullen er geproduceerd worden, allemaal left hand drive, wat op zich apart is voor een Engelse fabrikant.

De Project 8 is ook in 3 verschillende configuraties te verkrijgen. De reguliere variant, deze heeft alle stoelen, maar wel nog alle bombarie aan de buitenkant. Vervolgens hebben we het track pack, bij dat pakket verdwijnen de achterstoelen maar krijg je daar wel een kooi voor in de plaats en ook worden andere banden gemonteerd. Als laatste heb je de touring, voor als je het allemaal net wat te veel vind. Je behoudt het vermogen maar kan met deze auto wel gewoon bij die klant voor rijden. Hier zullen er 15 van geproduceerd worden.

De track package heeft de ring gereden in 7 minuten 18 seconden waardoor het de snelste 4 deurs saloon is op de ring. We moeten niet vergeten dat Jaguars SVR afdeling een set heel serieuze mensen zijn. Dezelfde mensen waar we ook de F-TYPE Project 7 van gekregen hebben, zonde dat er van dat model deze week geen gespot is want daar had ik ook wel een goed stukje over kunnen schrijven.

Het beste van de week: Jaguar.

Wederom een speciaaltje uit de stallen van Jaguar. De Jaguar F-TYPE S Coupe Chequered flag edition 2019. Een hele mond vol maar wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan?

Hij is gebaseerd op de F-type R Dynamic, en krijgt een speciale set 20 inch wielen mee, dorpels van SVO n een mooie set rode remklauwen. Tevens krijg je wat upgrades in het interieur, denk aan: zwart leer met stiksels in de kleuren “Red” of “Cirrus”. Als optie kan je kiezen voor de performance stoelen die je voorzien van verwarming en koeling en uiteraard hebben de mannen bij Jaguar gezorgt voor een speciaal logo in de hoofdsteunen. Tevens is dit de eerste F-Type die voorzien is van apple carplay en Android auto, wat toch altijd wel heel lekker werkt hoor.

Al met al een leuk speciaaltje dus, net weer anders dan normaal! Tevens de eerste op de site!
Het beste van de week: Jaguar.

De eerste SUV van Jaguar, je zou denken dat het merk Jaguar land rover geen tekort aan suv’s heeft sinds Land Rover eigenlijk niks anders doet. Blijkbaar was er toch vraag naar en zo geschiedde de Jaguar F pace.

De absolute top is de SVR die hier gespot is. vierwielaandrijving en de V8 supercharged uit de Ftype R met maar liefst 550pk. Het lijkt of iedereen inspringt op “de snelle SUV”, Porsche was natuurlijk een van de eerste sport merken die er op in sprong en ook een daverend succes behaalde met deze stap. Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Bentley, Rolls Royce allemaal volgde ze. Wat me aan het denken zet, is zoveel keus nodig. Waarom een Jaguar F pace als er al een range rover SVR is? Waarom zouden mensen voor die Jaguar gaan bij zo veel keus? Blijkbaar is er een markt voor, de auto wordt mondjesmaat gespot, 6 pagina’s aan spots zover. Mij kan de auto helaas niet bekoren terwijl ik normaal een groot fan ben van Jaguar.

Het beste van de week: Jaguar.

Terug in de tijd, waar we net allemaal nieuwe modellen hebben behandeld gaan we nu eventjes terug naar 2009.

In 2005 werd de 2de generatie Jaguar XK getoond bij de Frankfurt motorshow in Duitsland, later in 2007 werd de krachtigere versie genaamde de XKR geintroduceerd. Met een topsnelheid van 280 km/h en een turbocharged 5 liter V8 was dit een een auto om rekening mee te houden en was er destijds weinig wat je bij het stoplicht kon verslaan.

In 2009 kreeg de XKR een facelift en die facelift is door Jeppiecarspotter nu gespot in de parking van het grootste vliegveld van Nederland. Veranderingen bestonden uit de voor en achterbumpers en de lichten. Ikzelf vind dit net als de F-type een erg mooie auto. Gewoon stijlvol.


Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS Jurick  -  08-03-2020 om 20:26

    Leuk stukje Jasper!

  2. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws