Het aanbod van de staat: Oktober 2019

Het aanbod van de staat: Oktober 2019

Deze maand weinig spotwaardigs in de loodsen van Domeinen Roerende Zaken. We moeten het hebben van slechts twee spotwaardige auto's.

Ik ben eigenlijk net te laat met het schrijven van dit artikel, want de auto's van deze maand zijn al geveild. Wanneer de uitslagenlijst van een nieuwe maand online komt verdwijnt die van voorgaande maand. Hierdoor kunnen we dus niet meer, zoals beloofd, berichten over de uitslagen van vorige maand. Wel kunnen we jullie nu al de uitslagen geven van de twee spotwaardige auto's die deze maand onder de hamer gingen bij de staat.

Allereerst vinden we in de catalogus van oktober een C 63 AMG W204 uit 2008. De auto is, zoals bijna elke C 63, niet origineel Nederlands. Hij werd in augustus 2017 naar Nederland gehaald. In de twee jaar in Nederland is de auto helaas nooit gespot. Wel is opmerkelijk dat de APK al sinds september 2018 is verlopen. Misschien is dat een van de redenen dat hij hier bij domeinen staat. Ook staat er in de advertentietekst '* Kavel is vervallen.' Mogelijk heeft de eigenaar dus nog net op tijd zijn zaakjes op orde weten te krijgen. De auto is dus in ieder geval niet geveild.

Het aanbod van de staat: Oktober 2019

Als tweede auto van deze maand lopen we een Audi S8 D3 tegen het lijf. Deze prachtige generatie met een V10 onder de kap. Met ruim 300 stuks in Nederland is de auto hier zeker succesvol te noemen. Dit zakelijk grijze exemplaar werd in 2007, een jaar na productie geïmporteerd naar Nederland. Sindsdien is de auto zeven keer gespot en is hij in handen geweest van een viertal particuliere eigenaren. De vierde eigenaar kreeg de S8 in mei van dit jaar op zijn naam. De pret duurde niet lang, want in september werd de wagen al in beslag genomen. Nu is hij geveild voor €8.667. Na zo'n twaalf jaar is er dus nog slechts 6,3% van de originele prijs van €136.900 over. Een mooie auto voor een heel zacht prijsje dus.

Het aanbod van de staat: Oktober 2019

Dat was het aanbod van deze maand alweer. We hopen volgende maand wat meer spotwaardigs te kunnen bespreken, maar dat is volledig afhankelijk van de opsporingskunsten van onze overheid.

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws