Heerlijk retro: Lancia Stratos HF

Heerlijk retro: Lancia Stratos HF

Deze druilerige dag komen we door met een spot waarbij het retro-gehalte héél hoog is. Het gaat hier om een Lancia Stratos. Rally rijden op de openbare weg? Met deze Stratos kom je dicht in de buurt!

Iemand die iets of wat afkent van de rallysport zal je meteen wat kunnen vertellen over de Lancia Stratos. Het was namelijk één van de eerste, zoniet de allereerste wagen die speciaal werd ontwikkeld voor rally te rijden. Omdat de regel het zo zei (en gelukkig maar), moesten er van het rallymodel minstens 400 exemplaren straatlegaal zijn. Wat voor een creaties dat opleverden? Een Lancia zoals deze, of wat dacht je van de Ford RS200? Of de Audi Sport Quattro? Stuk voor stuk heerlijke machines. Wij krijgen stilaan heimwee naar vroeger.

Heerlijk retro: Lancia Stratos HF

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Tom Da Man  -  17-11-2016 om 16:36

    Er zijn inderdaad wel wat parallellen tussen de Audi en de Stratos (beide compact, motor ongeveer even groot, met 5 à 6 cilinders, moeten het vooral van hun 'karaktersmoel' hebben, ...). De Stratos is echter veel eenvoudiger en 'échter'; de Audi Sport 4 is een soort Porsche 911 met de motor aan de andere kant: niets klopt, en alles moet met technische 'Aufwand' op de baan gehouden worden...

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws