Heerlijk Porsche 911 duo gespot!

Heerlijk Porsche 911 duo gespot!

Dat is nog eens een leuk aanzicht, twee Porsches 911 van de 991 generatie. Een 991.1 Carrera 4S cabrio en een 991.2 Turbo S. Het duo uit Zuffenhausen leent zich meteen voor een leuke vergelijking. Ondanks dat het twee Porsches 911 zijn, zijn ze namelijk nog steeds heel verschillend. En wat zou het verhaal zijn achter de auto’s?

Wellicht zijn het twee goede vrienden/vriendinnen of betreft het gewoon een persoon met zijn/haar partner. Naar het verhaal achter de auto’s kunnen we blijven gissen. Waar we echter niet naar hoeven te gissen zijn de keiharde cijfers die om beide auto’s hangen zich prima lenen om de auto’s te vergelijken.

De Carrera 4S cabrio heeft een 3.8 zescilinder boxermotor achterin liggen die 400pk naar alle vier de wielen stuurt. Met dat vermogen snelt de cabrio in slechts 4,5 seconden naar de 100km/u en ligt de topsnelheid op 294km/u. Wat natuurlijk in het voordeel van deze auto spreekt is het feit dat het een cabrio betreft waardoor je bij lekker weer heerlijk kunt genieten van het open rijden onder het genot van de karakteristieke brul van de atmosferische boxermotor. Daarnaast is de 4S een uitstekende tourer dankzij de vierwielaandrijving en gemakkelijke bediening en is de auto voldoende vlot om met veel plezier rond te rijden zonder het extreem te maken. Een beetje een allrounder dus.

Heb je toch de voorkeur voor iets extremers dan moet je in de 911 ernaast stappen. De Turbo S heeft maarliefst 180pk meer dan de cabrio waarmee het vermogen uitkomt op 580pk. Ook de Turbo S heeft de aandrijving op alle vier de wielen. Door het flinke vermogen komt de auto ook een stuk sneller van zijn plaats. De 0-100 acceleratie flitst in 2,9 seconden voorbij en de topsnelheid bedraagt een niet misselijke 330km/u. De coupe zorgt er natuurlijk voor dat je in welk weerstype dan ook, prima kunt rijden. Ook hier maakt de vierwielaandrijving dat de auto zich aan de ene kant makkelijk laat rijden maar aan de andere kant kan je met deze auto ook een hele andere grens op zoeken. De Turbo S is wat dat betreft een ideale autobahnknaller.

Dus wanneer je uiteindelijk gaat kiezen komt het puur uit op smaak en behoefte. Wil je liever wat rustiger touren met een auto die wel snel is maar niet altijd snel hoeft te zijn, dan is de Carrera 4S cabrio jouw auto. Wil je toch wat meer spanning en sensatie, twijfel dan geen seconde en pak de sleutels van de Turbo S! Ikzelf ben toch meer van less is more dus ik zou de Carrera 4S pakken om lekker te touren en het dak omlaag te doen als het weer goed genoeg is. Maar dan houden we de gang er wel goed in!
Heerlijk Porsche 911 duo gespot!
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws