Heeft de Mercedes-Benz CLS 55 AMG de tand des tijds doorstaan?

Heeft de Mercedes-Benz CLS 55 AMG de tand des tijds doorstaan?

Dertien jaar. Sommigen van jullie waren pas net geboren toen dit model op de markt kwam. Voor de ouderen onder ons is het vast ook een verrassing dat dit model al dertien jaar oud is, want het oogt nog best wel fris. Natuurlijk is hij al lang en breed ingehaald door nieuwe technieken, nieuwe designrichtingen en nieuwe motoren, maar tijdloos blijft de eerste generatie CLS nog altijd.

Vooral de kenmerkende neus heeft iets tijdloos. De opgetrokken koplampen, de spits toelopende neus en de relatief kleine voorbumper doen denken aan de gedurfde richting die Mercedes-Benz insloeg met de CLS. Een vierdeurs coupé, iets wat de facto helemaal niet kan, moest de brug slaan tussen de E- en de S-Klasse en daarbij een groep klanten bedienen die van een gedurfd uiterlijk houden. Voorin werd aanvankelijk een 5,5 liter V8 met kompressor gelepeld die heel behoorlijke prestaties verzorgde. Hoeveel paarden er in dertien jaar ook mogen zijn overleden, het gave uiterlijk en de puike prestaties blijven. Tegenwoordig zijn ze goed betaalbaar, al hebben sommige exemplaren al 350.000 kilometers gelopen. Voor 15.000 euro rij je echter wel iets wat tot de hoogtepunten uit de schappen van Mercedes-Benz behoort.

Heeft de Mercedes-Benz CLS 55 AMG de tand des tijds doorstaan?

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  OJ  -  15-05-2018 om 20:16

  Bizar. Heb dat ding nog steeds heel hoog staan. Zeker als je er eentje hebt waar de lampen nog netjes van zijn, ogen ze helemaal niet zo oud.

 2. Profile pic
  Jochen  -  17-05-2018 om 22:33

  Prachtige kar. Beter dan de opvolger(s).
  Zou er wel eentje willen

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws