Had jij de 612 Scaglietti ook een gele kleur gegeven?

Had jij de 612 Scaglietti ook een gele kleur gegeven?

Ten tijde van de Ferrari 612 Scaglietti kwam Ferrari met het One-to-One programma. Eén van de eerste personalisatie-programma's in de autowereld en daar maakten mensen dan ook gretig gebruik van. Deze gele rakker is er een goed voorbeeld van.

De 612 Scaglietti is een moeilijk model. Zeker niet geliefd bij iedereen, kijk maar eens hoe moeilijk oud hij wordt. Het design oogt ouderwets, ook in het frisse geel waarin hij gestoken is. In de comments wordt terecht geroepen dat dit misschien wel de enige Ferrari is die nooit in het geel uitgevoerd mag worden. De eigenaar koos er destijds wel voor, samen met een zwart dak en een smaakvol donkerbruin interieur. Zou jij dit ook zo gekozen hebben?

Had jij de 612 Scaglietti ook een gele kleur gegeven?

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  12-02-2018 om 17:39

  Dat 'moeilijk oud worden' begrijp ik echt niet: de wagen is net als tijdgenoot 550/575 net gerijpt met de jaren. Hij was bij het begin al wat understated en als ik een Ferrari-official was zou ik hem standaard twotone aangeboden hebben, met die heerlijke hap in de flank in een (iets ) andere kleur. (En gewoon alles in één kleur als gratis optie.)
  Ik vind geel een veel betere kleur dan bv. rood; bij een Indische diamantair in Wilrijk zie ik geregeld een rood exemplaar, en dat staat echt niet goed; dat is overigens bij de meeste 2+2's van Ferrari zo, zelfs bij de prachtige 456.
  Helemaal cool zou een exemplaar met handbak zijn; ze zijn geproduceerd, maar daar is Ferrari blijkbaar snel mee gestopt.

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  12-02-2018 om 22:40

  Ik moet zeggen dat de 612 in deze kleur er wel goed uitziet, maar het model is toch een beetje erg simpel, het heeft niet de elegance van b.v. de 599, vandaar dat hij niet erg hoog gewaardeerd wordt.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws