Gordon Murray werkt aan opvolger McLaren F1: T.50

Gordon Murray werkt aan opvolger McLaren F1: T.50

We schreven er al even over in het vorige artikel. De geestesvader van de McLaren F1 is bezig met een nieuw project met een V12. De T.50.

De McLaren F1 was uit de hand van Gordon Murray en stond lange tijd aan de top als snelste auto ter wereld. Nu komt hij met de opvolger van de F1 en die heeft als projectnaam de T.50 en hetzelfde recept als de F1. Dan weten we dus dat de auto een V12 krijgt, drie stoelen waarbij de bestuurder in het midden zit en een laag gewicht. De V12 zal uit de schappen van Cosworth komen en laten die toevallig net aan een V12 werken waar ook de Valkyrie gebruik van zal gaan maken. Genoeg kennis in huis dus om de kleinere V12 te ontwikkelen. Cosworth zal namelijk een 3.9 liter V12 gaan leveren die 12.100 toeren per minuut kan draaien. Krankzinnig! Het blok zal daarbij 659 pk en 450 Nm aan koppel gaan leveren.

In deze tekening zien we daarnaast ook een gigantische ventilator zitten achter de achterwielen. Deze draait op volle snelheid en zuigt de auto naar de grond waardoor er bij het design niet al teveel rekening met de aerodynamica gehouden hoeft te worden. Over prijzen wordt nog niet gesproken. Reken er echter op dat de 100 exemplaren niet voor weinig weg gaan!

Gordon Murray werkt aan opvolger McLaren F1: T.50

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws