Gloednieuwe en laatste Bugatti Chiron Super Sport 300+ duikt op in Monaco

  • Ruud
  • 27-07-2022 08:43
  • 218
  • 0

Gloednieuwe en laatste Bugatti Chiron Super Sport 300+ duikt op in Monaco

Afgelopen week stuurde Bugatti een persbericht de deur uit dat alle 30 Bugatti Chiron Super Sport 300+ waren afgeleverd. Is dit het laatste exemplaar?

Slechts 30 stuks werden er gemaakt van dit stukje toptechniek uit Molsheim. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ die we hier zien is nog gloednieuw en heeft de hoezen nog over de stoelen zitten. Is dit het laatste exemplaar waar Bugatti hun bericht over schreef? Zeker weten doen we het niet maar het zou goed kunnen! Net als alle andere 29 exemplaren is deze Super Sport uitgevoerd in naakt carbon met Jet Orange accenten.

Om zijn ongekende topsnelheid van 490,484 km/u te bereiken, moest de Chiron Super Sport 300+ de extreme normen van de Bugatti Chiron op het gebied van zowel vermogen als aerodynamica overtreffen. Een opnieuw ontworpen versie van Bugatti's legendarische 8,0-liter W16-motor overtreft het vermogen van de Chiron met 100 pk, wat resulteert in een totaal van 1.600 pk. Bugatti's team van ingenieurs ontwikkelde een nieuw koelingspakket voor de motor en versnellingsbak van de hypersportwagen, en verfijnde de software voor de motor, versnellingsbak, aandrijflijn en turboladers.

Gloednieuwe en laatste Bugatti Chiron Super Sport 300+ duikt op in MonacoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel