Gezinsauto in unieke kleur

  • Joep
  • 30-10-2023 10:15
  • 157
  • 1

Gezinsauto in unieke kleur

De Mercedes R63 AMG was een sportieve versie van een grote MPV. Dat was bepaald geen garantie voor succes, want hij werd slechts één jaar geproduceerd. In dat jaar vonden 200 stuks een eigenaar.

De R63 zien we dan ook maar heel weinig op Autogespot. Officieel zijn er geen in Nederland geleverd, hoewel hij hier wel in de prijslijst stond tussen 2006 en 2008. Wel zijn er enkele exemplaren geïmporteerd. Deze gigantische gezinswagen deelt zijn aandrijflijn en vierwielaandrijvingsysteem met de bekendere ML63 AMG. Die zien we nog wel geregeld op de site verschijnen en wordt nu nog steeds gebouwd als AMG GLE63(S). De aandrijflijn die de R63 had was de bekende 6,2 liter atmosferische V8. Die leverde 510 pk en daarmee katapulteerde deze gezinsbus zichzelf in vijf seconden naar de honderd. De top ligt bij een begrensde 250 km/h.

De combinatie brave gezinswagen en brute AMG ging niet goed samen, dus naar iets meer dan een jaar trok Mercedes de stekker eruit. De auto is erg zeldzaam gebleven en we zien maar een paar spots per jaar verschijnen van dit model. Bijna alle exemplaren zijn wit, zwart of grijs. Dit exemplaar wilde wat meer opvallen. Het is het enige rode exemplaar van heel Autogespot. Deze werd gespot in een garage in Vantaa, Finland. In 2019 werd hij ook al gespot, toen in hoofdstad Helsinki.

Nu het model op leeftijd begint te raken, zal hij alleen maar zeldzamer worden. Dit model in deze kleur is dus een unieke spot!


Gezinsauto in unieke kleurKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel