Gespot: Wiesmann GT MF5, een M5 in een bijzondere verpakking

Gespot: Wiesmann GT MF5, een M5 in een bijzondere verpakking

Als je schrijft voor Autogespot.nl blijft er op automotive gebied nog maar weinig over wat écht je aandacht trekt. Een Huracán? Leuke auto, maar zien we zo vaak. De 488 GTB? Leuk geprobeerd. Nee, om onze aandacht te trekken kun je het beste een auto uploaden die maximaal afwijkt van de norm, zoals deze Wiesmann GT MF5!

Wiesmann was (daar kom ik straks nog even op terug) een bijzonder automerk. Het bedrijf werd in 1988 opgericht door de gebroeders Martin en Friedhelm Wiesmann en begon zich te specialiseren in het op maat maken van lichte, snelle sportwagens op basis van BMW-techniek. Eén van de laatste auto’s die van de band rolde was de GT MF5. De troefkaart van deze auto? Dat is de V10 uit de BMW M5 E60! Deze krachtbron werd ongewijzigd overgenomen, waardoor het vermogen in de GT MF5 nog steeds 507 pk en 520 nm koppel bedraagt…

…en daar is helemaal niets mis mee. De GT MF5 weegt namelijk slechts 1395 kg, wat zo’n 335 kg lichter is dan de M5 E60. Hierdoor knalt hij naar de 100 km/h in slechts 3,9 seconden en topt hij pas bij 310 km/h. Terwijl je deze cijfers realiseert kun je genieten van de heerlijke soundtrack van de V10, die op auditief gebied tot op de dag van vandaag door maar weinig motoren geëvenaard wordt.

Daarbij is de GT MF5 een absoluut unieke auto. Álle auto’s die uit de fabriek van Wiesmann rolden werden op maat gemaakt en geproduceerd in zeer beperkte oplages. Van de Anniversary Edition van de GT MF5 zijn slechts 20 exemplaren gemaakt, maar als je gaat kijken naar het aantal auto’s dat het merk in totaal heeft geproduceerd kom je uit op slechts 1600 stuks. Dat aantal zal niet spoedig verhoogd worden, want in 2013 vroeg Wiesmann insolventie aan.

Zonde, want wij houden wel van dit soort fabrikanten die nog écht maatwerk leveren in een tijd waarin alles lijkt de draaien om verkoopaantallen en massaproductie. Hoewel er sprake is geweest van een doorstart van het merk, hebben we de afgelopen tijd weinig van ze vernomen. Daarom is het extra belangrijk om van dit soort spots te genieten!

Gespot: Wiesmann GT MF5, een M5 in een bijzondere verpakking

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  06-02-2018 om 17:20

  Alles is übercool aan dit babyblauwe exemplaar. Alleen had Wiesmann deze grille nooit mogen monteren. Maar troost je: het origineel was veel lelijker. Ik heb het gezien in de Wiesmann-fabriek, waarvan ik niet eens weet of je er nu nog binnen kan. De gekende glazen gekko.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  06-02-2018 om 23:14

  Leuke auto's, maar erg klein, ik zag er een staan bij The Gallery in Brummen.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws