Gespot: Porsche 911 R in een gave samenstelling! Of...

Gespot: Porsche 911 R in een gave samenstelling! Of...

De oplettende lezer heeft het wellicht al gezien aan de thumbnail, maar deze ‘911 R’ is niet wat hij op het eerste gezicht lijkt te zijn…

De meeste strepen zijn bedrog? Wellicht, bij deze 991 Carrera 4 GTS wekten ze bij mij in eerste instantie de indruk dat er iets fout was gegaan met het label van de spot. Toen ik hem nader ging bekijken kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat het hier inderdaad ging om een Carrera 4 GTS. Was het niet vanwege de belettering op de achterkant, dan was het wel vanwege de voor- en achterbumper en de doorlopende streep bij de achterlichten van dit exemplaar. Busted!

Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik met dit exemplaar aan moest. Iets in mij wilde heel wild met de armen zwaaien en luid “FAKE!! FAKE!! FAKE!!” roepen, maar toen ik wat langer over dit exemplaar nadacht begon ik hem eigenlijk heel gaaf te vinden. Het begint al bij de matchende kleuren van deze auto. Het geel van de strepen steekt mooi af bij de donkergroene lak en is bovendien terug te vinden op de remklauwen en de veiligheidsgordels; een goed doordacht geheel.

Daarbij is de 911 R inmiddels zo goed als onbereikbaar geworden. En hoe leuk dat puristische, pure rijgedrag ook is; een mens wil op z’n tijd ook een beetje comfort. Deze eigenaar bereikt het beste van een aantal werelden door zijn Carrera 4 GTS op deze manier te hebben uitgevoerd: een sportief, klassevol uiterlijk zonder daarbij in te hoeven boeten aan comfort en (relatieve) betaalbaarheid. Dergelijke inventiviteit kan alleen maar worden toegejuicht!

Gespot: Porsche 911 R in een gave samenstelling! Of...

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  17-12-2017 om 17:03

  De R is al in prijs aan het zakken, hoor. Het exemplaar dat men op Villa d'Este probeerde te veilen eerder dit jaar ging toen al minder hoog dan ik (en anderen uit het publiek) verwachtten.

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  18-12-2017 om 10:59

  Je moet toch wat doen om nog met een 911 op te vallen, er zijn er al meer dan 1 miljoen van geproduceerd, de volkswagen onder de sportwagens.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws