Gespot: brute Saleen S7 Twin Turbo in pittoresk Frankrijk

  • Max
  • 03-04-2018 12:39
  • 409
  • 3

Gespot: brute Saleen S7 Twin Turbo in pittoresk Frankrijk

Cap d’Ail is een kustplaats die onder de rook van het welbekende stadsstaatje Monaco ligt. Vermoedelijk zijn de inwoners dus wel wat geweld op wielen gewend. Dat zijn alleen toch voornamelijk duurdere Europese auto’s; beschaafd spul in vergelijking met deze onbehouwen Amerikaan die S7 Twin Turbo heet!

Amerika kent een aantal grote namen op het gebied van tuning, waaronder Hennessey, Shelby en Saleen. Deze bedrijven zijn voor een groot deel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Alpina en Brabus. Ze modificeren de bestaande modellen van fabrikanten op een heftige, uitgebreide manier, maar het verschil is dat ze ook auto’s zelf hebben ontworpen en gebouwd. De Saleen S7 kwam op de markt in 2000 en werd tot 2007 geproduceerd, de Twin Turbo werd van 2005 tot 2009 gebouwd. De 7,0-liter grote Ford V8 van de standaard S7 werd voorzien van twee Garrett-turbo’s, waardoor het vermogen steeg naar 1100 pk en het koppel groeide tot 949 nm. Deze cijfers stelden de S7 in staat om onder de 3 seconden naar de 100 te knallen en door te stomen tot tegen de 400 km/h.

13 jaar geleden speelde de S7 Twin Turbo dus mee op topniveau, maar nu is de auto ook nog steeds bijzonder. Je moet namelijk zelf aan het werk om de bovenstaande cijfers te realiseren. De S7 is namelijk niet voorzien van verregaande hulpmiddelen en je zult je linkervoet weer aan het werk moeten zetten. Tegenwoordig is kracht eigenlijk te makkelijk voorhanden; iedere idioot kan het volledige potentieel van een Bugatti Chiron benutten, maar voor de Saleen heb je een behoorlijke dosis lef en kunde nodig. Mooi om te zien dat mensen dit soort auto’s nog steeds koesteren en gebruiken!

Gespot: brute Saleen S7 Twin Turbo in pittoresk Frankrijk

Reacties op dit artikel