Gespot in Amsterdam: Ferrari F430 Spider replica met trekhaak!

  • Jeroen
  • 03-04-2010 10:39
  • 13005
  • 32

Gespot in Amsterdam: Ferrari F430 Spider replica met trekhaak!

Voor veel mensen is het bezitten van een Ferrari een echte jongensdroom. Vroeger hingen er al posters boven het bed en stond er op het bureau een mooie modelauto. Vroeger kon je daar alleen maar van dromen en voor sommigen is de droom inmiddels uitgekomen. Natuurlijk heb je ook mensen die niet zoveel geld hebben verdiend en die groep mensen gaat op zoek naar een andere manier om toch 'Ferrari' te kunnen rijden. Jawel, we hebben het hier over een replica. Niet zomaar een replica want dit exemplaar heeft ook nog eens een trekhaak.

Vaste klant in Amsterdam WillemIII maakte een drietal foto's van deze bijzondere creatie. Voor een groep mensen die niet genoeg geld hebben is een replica een uitkomst. Op die manier kan je menig wandelaar toch doen laten geloven dat je een Ferrari rijdt. Een beetje jammer is het wel want het geluid is ongetwijfeld niet al te spannend uit die 1,8 liter viercilinder. De eigenaar zal zich ook hartstikke trots voelen op zijn bolide die aardig nog wat wegheeft van de F430 Spider maar de details en verhoudingen kloppen natuurlijk voor geen meter.

Op de foto waarbij we de auto schuin van de achterkant bekijken is goed te zien hoe de verhoudingen totaal niet kloppen met het echte model uit Maranello. Dan heb je natuurlijk nog de veel te kleine wielen, de te grote wielkasten en de gare uitlaten. Vermoedelijk is de basis voor deze replica een Toyota MR2, een auto die veelvuldig wordt gebruikt bij het maken van replica's. Dan hebben we het nog niet eens over de trekhaak gehad...

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws