Gespot: de bijzondere autocollectie van zakenman James Stunt

  • Emil
  • 25-01-2012 12:56
  • 11214
  • 4

Gespot: de bijzondere autocollectie van zakenman James Stunt

De meeste artikelen op Autogespot gaan vaak over één onderwerp, een topspot, tuning topspot of weer wat anders. Het volgende artikel bevat niet één spot maar tegelijk drie spots. Dit omdat er sprake is van drie voertuigen die gespot werden met bijna dezelfde kentekens. De Engelse eigenaar James Stunt heeft zowel in Londen als Beverly Hills auto's geregistreerd staan op kentekens met het woord 'stunt'.

James Stunt houdt wel van opvallende auto's getuige de styling van zijn Rolls-Royces. De in Beverly Hills gespotte exemplaren zijn getuned door Mansory en deze tuner zorgt voor totaal ander uiterlijk van de auto's. Terwijl de normale Phantom vooral als een stijlvolle auto wordt gezien is de Mansory Conquistador een totaal andere verschijning met grotere bumpers en scherpe lijnen in het bodywerk. Bij de Phantom Drophead Coupé past met de naam perfect in Beverly Hills. In deze bekende stad ligt namelijk een extreem rijke wijk genaamd Bel Air en zo heet deze auto ook. Dan de Lamborghini Aventador LP700-4, over de auto hoeven wij niet veel meer te vertellen eigenlijk, wel is de matzwarte lak erg opvallend te noemen.

De naam 'Stunt' zal fanatieke spotters in Londen misschien wel bekend in de oren klinken en dat klopt. In Londen werden namelijk ook diverse van zijn auto's gespot. James Stunt heeft een vermogen van zo'n 50 miljoen maar dit vermogen staat schril in contrast met het vermogen van zijn vrouw, Petra Ecclestone. Dit is de dochter van multimiljardair Bernie Ecclestone. Samen hebben ze genoeg geld om de meeste dure dingen te kopen zoals de kapitale villa The Manor in Beverly Hills die voor 85 miljoen dollar aan hen werd verkocht eind 2011. In Londen kunnen spotters zo nu en dan zijn in Engeland geregistreerde Phantom Mansory Conquistador, Phantom Drophead Coupé Mansory Bel Air en Murciélago LP640 tegenkomen.

Gespot: de bijzondere autocollectie van zakenman James StuntGespot: de bijzondere autocollectie van zakenman James StuntGespot: de bijzondere autocollectie van zakenman James Stunt

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag