Genieten van een nieuwe Lagonda Taraf op Autogespot

  • Emil
  • 08-04-2016 13:55
  • 743
  • 4

Genieten van een nieuwe Lagonda Taraf op Autogespot

Het is eigenlijk jammer dat Aston Martin aan de meest prestigieuze projecten altijd zo weinig aandacht besteed. Dat gebeurde met de One-77 en nu ook met de Lagonda Taraf. Want deze parel zou veel meer aandacht mogen krijgen. Eén van de 200 exemplaren werd gespot in Dubai.

Het is slechts het derde exemplaar op Autogespot en met de gelimiteerde productie zal een groot gedeelte achter slot en grendel verdwijnen en collecties. Deze eerste generatie Lagonda stamt uit 1976. Bij dit nieuwe model is wederom sprake van een baanbrekend ontwerp waarbij uitvoerig gebruik is gemaakt van carbon fiber. Duidelijk herkenbaar in het design is de verwijzing naar de eerste generatie maar dan met een eigenlijk designtaal. De Taraf wordt met de hand gemaakt in Gaydon en krijgt een krachtige zes liter V12 motor. Via een speciaal VIP verkoopprogramma krijgen klanten van Aston Martin een speciale behandeling bij de aankoop van een Lagonda. Iedere auto wordt volledig via het Q by Aston Martin programma samengesteld.

Met de Lagonda Taraf wil Aston Martin opnieuw de focus leggen op de productie van bespoke projecten. De realisatie van de One-77, V12 Zagato en de CC110 Speed Concept behoren ook tot die buitencategorie waarbij Aston Martin een stapje verder gaat. Met de DBX Concept geeft de fabrikant al een preview. Daarnaast komt er ook weer een nieuwe hypercar aan.

Genieten van een nieuwe Lagonda Taraf op Autogespot

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws