Genève levert nog altijd pareltjes af: Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

  • Ruud
  • 10-06-2024 12:08
  • 117
  • 0

Genève levert nog altijd pareltjes af: Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

Op de Mercedes-Benz 300 SL Gullwing na is dit misschien wel één van de mooiste Mercedessen ooit gemaakt. De SLR McLaren maakte zijn debuut in 2003 en werd van 2004 tot 2010 geproduceerd.

Eigenlijk gaat de historie van de SLR McLaren nog verder terug. Op de North American International Auto Show van 1999 presenteerde Mercedes-Benz hun Vision SLR-concept, geïnspireerd door zowel de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955, een gemodificeerde Mercedes-Benz W196S-raceauto, als het ontwerp van Formule 1-auto's met gesloten wielen. Enkele jaren later stond daar dan de productieversie te schitteren en dat legde de fabrikant geen windeieren. De Mercedes-Benz SLR McLaren kostte in Nederland ruim € 622.500 en dat is natuurlijk waanzinnig voor die tijd. Het is echter pas 2007 als Mercedes-Benz met de SLR McLaren Roadster ten tonele verschijnt op de autosalon van Genève. Nu zien we de daar geïntroduceerde auto weer terug hier in Genève! In het vooronder een machtige V8 met kompressor gemonteerd aan een vijf verzetten tellende versnellingsbak. Deze kwam uit de E 55 AMG maar werd door McLaren nog aangepast. Ondanks dat was het een draak om mee te rijden.

Genève levert nog altijd pareltjes af: Mercedes-Benz SLR McLaren RoadsterKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel