Genève 2019: Bentley Continental GT Number 9 Edition

Genève 2019: Bentley Continental GT Number 9 Edition

2019 is voor Bentley het jaar dat ze hun 100-jarig jubileum mogen vieren. Reden genoeg natuurlijk voor een groots feestje en het is dan ook niet gek dat het Britse merk flink heeft uitgepakt hier in Genève. Zo zijn de Bentayga Speed en Continental GTC hier te bewonderen maar een dergelijk jubileum is natuurlijk ook een uitgesproken kans om een aantal speciale uitvoeringen te lanceren! Zo konden we eerder kennis maken met de Mulsanne W.O. Edition en nu is hier de Continental GT Number 9 Edition, een ode aan een historische racer.


De Number 9 Edition is de uitvoering die hier in Genève zijn mondiale debuut maakt. Bentley heeft voor deze uitvoering overduidelijk inspiratie geput uit haar indrukwekkende raceverleden. Bentley Blower No.9 is de auto waarnaar deze uitvoering specifiek hint. Een 4,4L vier-in-lijn Blower Bentley die in 1930 meereed in de 24u van LeMans race. Bestuurd door Bentley Boys; Sir Henry Birkin en France Jean Chassagne die de auto gedurende 138 rondes in de race wisten te houden alvorens het stokje over te dragen aan een 6,6L zes-in-lijn Bentley die de betreffende race won. Bentley Blower No.9 presteerde het in dat jaar wel om de snelste rondetijd neer te zetten op La Sarthe. De indrukwekkende prestaties van Bentley vertalen zich duidelijk naar deze speciale Continental GT. De Number 9 Edition is gelimiteerd tot slechts 100 exemplaren. Geïnteresseerden hebben de keuze uit twee exterieurkleuren; Viridian Green en Beluga Black. De velgen worden eveneens in dezelfde kleur gespoten. Voor het interieur kan worden gekozen uit Cumbrian Green of Beluga Black Heritage leder. Naast de exclusieve kleurtjes en meegenoten velgen is de Number 9 Edition ook voorzien van een sportieve carbon bodykit die de auto op subtiele wijze een sportiever voorkomen geeft. In het interieur vinden we diverse verwijzingen naar het rijke verleden van de Bentley racerij. Zo zijn er uiteraard diverse emblemen te vinden maar zo is er ook een origineel stukje hout van de rugleuning van Bentley No.9 verwerkt in de roterende display. De middenconsole is voorzien van "Engine Spin" een aluminium afwerking die ook in de klassieke Bentley racers is terug te vinden. Ook een exclusief klokwerk dat in samenwerking met British Jaeger is gemaakt, siert het interieur. De bedieningselementen voor de ventilatieroosters zijn afgewerkt in 18-karaats goud om het gevoel van een klassieke racer te versterken. Al met al ademt de Number 9 Edition de klassieke racerij waar de auto op is gebaseerd en heeft Bentley Mulliner hier een geweldig stukje vakmanschap gepresenteerd dat een prachtig hommage is aan de rijke geschiedenis van het Britse merk.

Speciale uitvoeringen zijn doorgaans leuke marketingstunts om extra auto’s te slijten maar Bentley weet met deze speciale uitvoeringen haar indrukwekkende geschiedenis te delen met de mensen die het merk écht waarderen en die graag een stukje van die historie zouden willen bezitten. Deze Bentley’s zijn dan ook zonder twijfel meer dan alleen een marketingstunt, daar zijn wij wel van overtuigd na deze bijzondere auto’s hier in Genève te hebben bewondert!Genève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 EditionGenève 2019: Bentley Continental GT Number 9 Edition

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws