Genève 2016: Maserati Levante

Genève 2016: Maserati Levante

Gaat het Maserati lukken? Dat is de grote vraag die iedereen zich zal afvragen in Genève. Is de Maserati Levante goed genoeg om de strijd aan te gaan met een overvolle markt van sportieve SUV's.

Voor Maserati is de Levante verschrikkelijk belangrijk. De introductie van dit model is noodzakelijk om 2018 70.000 auto's te verkopen en dat is onhaalbaar met de huidige modellen. Daarom stak Maserati ook zoveel tijd aan de ontwikkeling van de SUV die in 2011 al als conceptcar werd geïntroduceerd. Voor Maserati is het niet vijf voor twaalf maar het is lastig om tegenwoordig als autofabrikant alleen te overleven met de productie van sportauto's. De Ghibli en Quattroporte zijn daarom ook levensaders voor de fabrikant. Tot slot wordt ook gewerkt aan de Alfieri, maar een introductiedatum is onbekend.

De Levante dan, direct herkenbaar als Maserati. Daarnaast is gelukkig weinig terug te zien van de Kubang die jaren terug werd getoond. Iconische details van Maserati zijn terug te vinden bij het exterieur waaronder diverse logo's en de luchtinlaten achter de wielkasten. De achterkant is net als bij andere SUV's aflopend om een dynamische lijn te creëren. Een lekker hapje is de SUV zeker te noemen maar met looks kom je niet ver genoeg. Op de foto's was de Levante nog even wennen, in het echt is het een zeer indrukwekkende SUV.

Waar de Range Rover en Porsche Cayenne een dikke V8 heeft zal de Levante enkel als een V6 leverbaar zijn. Zowel benzine als diesel varianten. De diesel is goed voor 275 pk en de 3.0 V6 heeft 350 pk of 430 pk. Alle modellen hebben vierwielaandrijving en de motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De prestaties dan. In 5,2 seconden sprint de Levante S naar de 100 km/u waar de normale hier zes seconden voor nodig heeft. Beiden hebben een topsnelheid meer dan 250 km/u. De diesel variant moet het doen met 230 km/u maar heeft een veel beter verbruik.

Genève 2016: Maserati LevanteGenève 2016: Maserati LevanteGenève 2016: Maserati LevanteGenève 2016: Maserati LevanteGenève 2016: Maserati LevanteGenève 2016: Maserati Levante

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws