Gefacelifte Porsche Taycan Turbo S is hier!

  • Joep
  • 01-05-2024 17:00
  • 292
  • 1

Gefacelifte Porsche Taycan Turbo S is hier!

Een paar maanden geleden werd de Porsche Taycan grondig vernieuwd. Hier is de allereerste op Autogespot!

De facelift was vooral technisch ingrijpend omdat de ontwikkelingen op elektrotechnisch gebied razend snel gaan in autoland. De Taycan stamt alweer uit 2019 dus het was hoog tijd voor een facelift. De actieradius en laadsnelheid gingen flink omhoog en uiterlijk werd de sportsedan gemoderniseerd. We zien nieuwe koplampen en een anders ingedeelde voorbumper. Achter zijn er luchtroosters toegevoegd. Dit exemplaar is voordat de Turbo GT komt de allerdikste, de Turbo S. Het typeplaatje is anders, want eerst stond Taycan Turbo S helemaal uitgeschreven op de kofferbak, nu staat er slechts Turbo S. Dit zagen we al eerder bij de Turbo-versies van de nieuwe Panamera en Macan en gefacelifte Cayenne.

Het vermogen van de Taycan Turbo S werd heel flink opgeschroefd van 761 naar 952 pk. Je rijdt jezelf in 2,4 seconden naar de honderd en wagenziek. De topsnelheid ging met meer dan 30 km/h omhoog van 260 naar 295 km/h.

We zagen al verschillende testauto's van de Turbo (S) als sedan, Sport Turismo en Cross Turismo. Van die Cross Turismo hebben we een ongecamoufleerd exemplaar gezien. Maar dit is de echte primeur, want hij staat al op Nederlands kenteken! pb_carphotography kwam de auto in Oisterwijk tegen. De vernieuwde Taycan zal ongetwijfeld weer een megasucces worden, nu is het wachten op de Turbo en Cross en Sport Turismo. Iets later volgt de al gepresenteerde knotsgekke Turbo GT. De GTS laat nog langer op zich wachten.

Gefacelifte Porsche Taycan Turbo S is hier!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag