Gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio debuteren

  • Joep
  • 18-05-2023 13:00
  • 97
  • 0

Gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio debuteren

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio werden eind 2022 gefacelift. De Quadrifoglio-versies volgden in april dit jaar en zijn nu tegelijkertijd (!) voor het eerst gespot.

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio behoorden tot de modellen die de wederopstanding van het merk zouden moeten realiseren. De modellen die dit duo zouden gaan ondersteunen zijn niet of te laat (Tonale) gekomen. De Giulia en Stelvio werden niet het succes waar Alfa Romeo op had gehoopt, maar toch kunnen de modellen rekenen op veel lof van de Alfisten. De Giulia werd eind 2015 gelanceerd en was er ook meteen als Quadrifoglio. De Stelvio volgde in 2016. De modellen beginnen nu op leeftijd te raken en na een kleine update in 2019 werd het tijd voor een grondiger facelift. Die kwam er eind 2022. De Quadrifoglio variant zat daar nog niet tussen, maar hier kwam in april van dit jaar verandering in.

We zien dezelfde wijzigingen als bij de gewone versies, want de motor bleef ongemoeid. Dat betekent dus een 2,9 liter V6 met twee turbo’s die 510 pk levert. In de Giulia gaat al dat vermogen naar de achterwielen en in de Stelvio wordt het verdeeld over alle vier de wielen. De Giulia is daarom ondanks zijn lagere gewicht een tiende van een seconde langzamer naar de 100. Hij doet er namelijk 3,9 seconden over en de zwaardere Stelvio Quadrifoglio doet er met vierwielaandrijving 3,8 seconden over.

Aan de buitenkant zien we vooral grote wijzigingen aan de voorkant met nieuwe koplampunits. Ook zijn bij beide modellen de grille, achterlichten en bumpers gemoderniseerd. Daarnaast kregen de modellen een nieuw digitaal instrumentarium in het interieur.

Er komt ook een 100th Anniversario aan. Die is nog niet gespot, maar het is een limited edition om het 100-jarig jubileum van Quadrifoglio te vieren. Er komen per model honderd stuks van op de markt. Het vermogen van de 2,9 liter biturbo V6 is verhoogd tot 520 pk. Verder zien we wat logo’s en speciale lakkleuren.

Van zowel de gewone als de 100th Anniversario Quadrifoglio hebben we nog geen Nederlands nieuws vernomen. De kans is dus best aanwezig dat de gewone Quadrifoglio in Nederland niet meer terugkeert, al is hij nog wel als pre-facelift te configureren. Misschien moeten we dus nog even geduld hebben. De toekomst van de Quadrifoglio-versies in Nederland is voor nu dus ongewis.

In 2025 komt de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Deze wordt volledig elektrisch en er komt ook weer een sportieve Quadrifoglio. We weten nu al dat die 1000 pk gaat krijgen!

De Giulia en Stelvio Quadrifoglio zijn bijzondere auto’s en we kunnen niet wachten om de nieuwste lichting vaker te gaan zien! Op Nederlands kenteken zullen ze erg zeldzaam blijven, omdat leveringen later of helemaal niet meer op gang zullen komen. Het is geen toeval dat beide primeurs in Italië gespot werden. Wel heel erg bijzonder dat ze allebei tegelijk gespot werden!

Gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio debuterenKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio debuterenKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel