Gecamoufleerde CLK Black Series valt toch wel op

  • Jesper
  • 07-04-2016 17:01
  • 567
  • 1

Gecamoufleerde CLK Black Series valt toch wel op

Aan het eind van zijn leven wilde Mercedes nog groots uitpakken door een gelimiteerde en krachtigere uitvoering te introduceren. De CLK 63 AMG Black Series was geboren en tevens het eerste model uit de Black Series-reeks.

Geïnspireerd op de DTM kreeg de stijlvolle coupé een weinig subtiele aftermarket picknicktafel, flink uitgeklopte wielkasten en een diffuser. Dankzij deze aanpassingen werd de auto verrassend genoeg zwaarder dan de reguliere CLK 63 AMG. Dit werd echter weer goedgemaakt door het vermogen van de geweldige AMG V8 met 26 pk op te schroeven tot 507 pk. Ook haalden de Duitsers de begrenzing eraf, zodat de Merc de magische grens van 300 km/h kon evenaren.

De CLK Black in kwestie heeft een Ollson-achtige camouflagewrap die hem eigenlijk best goed staat. Al is het vrij nutteloos in het westen van Duitsland, in de Zwitserse Alpen komt de auto waarschijnlijk meer tot zijn recht. Aan de staat van de auto te zien kunnen we trouwens concluderen dat de eigenaar tijdens dit tripje goed gebruik heeft gemaakt van de nabijgelegen Nürburgring.

Gecamoufleerde CLK Black Series valt toch wel op

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws

Stem nu voor de spot van de dag