Fotoshoot: BMW i8

Fotoshoot: BMW i8

Het is zondag 4 januari en we zijn het nieuwe jaar goed en schoon begonnen. We hebben namelijk een foto shoot met een BMW i8 in de middag. De BMW i8 kan erg zuinig rijden en het leek ons daarom wel leuk om een aantal foto's in een bosachtige omgeving te maken. We hebben met de eigenaar afgesproken op de Holterberg. Vanaf daar zijn we gaan rijden naar de locatie.

Eenmaal aangekomen op de locatie hebben we gelijk de deuren open gezet omdat dat toch wel een van de spectaculairdere dingen is van een i8. Ook het interieur ziet er erg gelikt uit en is dankzij de 2 grote displays ook erg informatief. Tijdens het nemen van de foto's kwamen veel andere mensen even kijken die daar langs liepen. De vleugeldeuren trekken net als bij bijvoorbeeld een Lamborghini erg veel aandacht. Na wat foto's genomen te hebben in het bos zijn we gereden richting een Jaguar dealer die daar in de buurt zat. Daar hebben we tot slot nog een paar foto's geschoten. Een futuristische auto en oude jaguars en Daimlers leek ons wel een leuke combinatie.

Om de dag af te sluiten hebben we allebei nog mogen ervaren hoe het is om mee te rijden met een i8. We hadden allebei wel onze verwachtingen maar niet dat deze auto zo'n strakke wegligging had. Je kan er bochten mee nemen waar veel sportauto's al zouden uitbreken. Dit heeft te maken met de carbon monocoque en een perfect gewichtsverdeling. In de auto is het rijplezier absoluut niet slecht. De 1.5 liter 3 cilinder doet zelfs denken aan een 6 cilinder als het om geluid gaat.
In de elektrische modus is de auto erg stil en toch nog redelijk snel. Je kan maximaal 35 kilometer volledig elektrisch rijden. Het grote plezier blijft natuurlijk de Sport+ setting waarbij alle 3 de motoren gaan samenwerken.

De eigenaar heeft net als vele i8 eigenaren een officiële i8 applicatie die kan verbinden met de boord computer van de i8. Hiermee kan je allerlei gegevens uitlezen zoals de temperaturen van de motor en de olie, wat de gemiddelde snelheid is enzovoort. Wat ook erg leuk is aan deze applicatie dat is dat je de 0 tot 100 tijd kan meten. De tijd begint pas te lopen als de auto gaat rollen en is dus erg nauwkeurig. Uiteraard hebben wij dit getest en we kwamen tot 3,6 seconden op 60 MPH! dat zou dus ongeveer 3,8 seconden naar de 100 zijn. BMW geeft zelf een officiële tijd op van 4,4 seconden naar de 100. Dit hebben we op video staan en deze komt binnenkort online.
Wij hebben een geweldige dag gehad en hebben veel geleerd betreft elektrische auto's.

Mathijs Hummel en Kevin Mulder
Dutchcarshots


Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8Fotoshoot: BMW i8

Reacties op dit artikel