Ford Mustang GTD is een GT3-auto voor de openbare weg

  • Brecht
  • 25-05-2024 16:00
  • 561
  • 0

Ford Mustang GTD is een GT3-auto voor de openbare weg

Deze auto moet volgens Ford concurrentie vormen voor de Porsche 992 GT3 RS en de AMG GT Black Series van Mercedes. Dat zijn serieuze uitspraken, want op dit moment zijn er weinig auto's die op dit niveau presteren. Toch ziet de nieuwste Mustang er veelbelovend uit!

Deze 'American Muscle' is namelijk meer dan alleen muscle. Ford laat met de GTD zien dat ze in staat zijn op alle vlakken een technologisch geavanceerde supercar kunnen maken. Na het bouwen van de elektrische Mach E is het nu weer tijd voor een krachtige V8. De supercharged 5,2-liter motor zou meer dan 800 pk moeten produceren, die in combinatie met een achterin liggende versnellingsbak zorgt voor benadering van een 50:50 gewichtsratio. Hiermee zou dit de meest gebalanceerde Mustang ooit gemaakt zijn, waardoor we hopelijk van dit model iets minder video's zien waar Mustangs de controle over het stuur verliezen.

Praktisch is deze straatlegale raceauto niet: de kofferruimte van de normale Mustang moest plaatsmaken voor systemen voor het koelen van de versnellingsbak en de hydraulische systemen die de auto laat verlagen wanneer je deze in zijn race-stand schakelt. Ook parkeren is een stuk lastiger met deze Mustang, want de auto is een stuk wijder gemaakt dan het niet-GTD model. Verder is de achterbank, die in de normale Mustang al niet enorm was, verwijderd om zo meer gewicht te besparen.

Koolstofvezel is iets waar niet op is bespaard bij de Mustang GTD. Op de deuren na is vrijwel elk paneel gemaakt van het superlichte materiaal. Ook de remmen zijn koolstofkeramisch en moeten het tot dusver onbekende gewicht van de auto snel kunnen afremmen. Dit alles heeft als doel een ronde te rijden op de Nürburgring in minder dan 7 minuten. Ford gaf aan dat ze halverwege 2024 zouden testen, wat waar blijkt te zijn als we deze foto's van spotter Michael in Nurbürg voorbij zien komen.

Ford Mustang GTD is een GT3-auto voor de openbare wegKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel