Ford GT '64 Prototype Heritage Edition is een ode aan de prototypes van vroeger

  • Ruud
  • 10-05-2023 10:03
  • 386
  • 0

Ford GT '64 Prototype Heritage Edition is een ode aan de prototypes van vroeger

Als je dacht dat Bugatti goed was in het uitmelken van hun modellen dan heb je het fout. Ford heeft er ook een handje van met de GT. We zien hier weer een nieuwe variant en wel de Ford GT '64 Prototype Heritage Edition.

Het mag zich laten raden ter ere van wat dit model is gemaakt. Van de vijf prototypes die Ford van de GT in de jaren zestig maakte, zijn er nog slechts drie van over. Twee werden kapot gereden tijdens crashtests. Slechts één draagt nog zijn zwart-witte kleurstelling. Om dat exemplaar te eren kwam Ford met de GT ’64 Prototype Heritage Edition. Deze speciale GT is technisch gelijk aan alle andere exemplaren, maar wordt beperkte oplage geproduceerd. Kun je je een Ford GT veroorloven dan was het nog niet zeker dat je ook in aanmerking kwam voor deze Heritage Edition. De Ford GT '64 Prototype Heritage Edition is gespoten in Wimbledon White met graphics in Antimatter Blue – onder meer de drie racestrepen over het dak. Van onderdelen als de 20-inch Antimatter Blue gelakte wielen (uniek voor de Ford GT), en glanzend afgewerkte componenten als de voorsplitter, dorpels, spiegelstangen, louveres op de motorkap en de achterdiffusor is de koolstofvezelstructuur prominent zichtbaar.

Ford GT '64 Prototype Heritage Edition is een ode aan de prototypes van vroegerKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel