Ferrari Omologata: een nieuwe one-off creatie

Ferrari Omologata: een nieuwe one-off creatie

Tijdens de eerste intensieve shakedown op Fiorano werd vandaag de nieuwste one-off van Ferrari gepresenteerd. De Ferrari Omologata is een dikke V12 aangedreven auto. Men kan duidelijk zien dat zijn inspiratie is gehaald uit modellen gemaakt door decennia heen.

Een Europese klant kwam naar Ferrari met de vraag of er een one-off gemaakt kon worden. Zolang er betaald wordt is dat natuurlijk mogelijk. Het project duurde iets meer dan twee jaar vanaf de initiële presentatie tot aan de lancering nu op Fiorano. De auto werd gemaakt met meerdere gebruiksmogelijkheden. Zo is de auto eenvoudig te rijden op de straat als keihard op het circuit. Tevens is dit het 10e one-off model met de V12 aan boord. Lekkerder wordt het niet!

De basis van de Omologata is de 812 Superfast en al zijn capaciteiten. Het enige wat de Omologata deelt met de 812 Superfast is de voorruit en de koplampen.


Ferrari Omologata: a new one-off creationFerrari Omologata: a new one-off creationFerrari Omologata: a new one-off creationFerrari Omologata: a new one-off creationFerrari Omologata: a new one-off creation

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws