Ferrari LaFerrari Spider: is dit hem?

  • Max
  • 22-06-2016 10:25
  • 2039
  • 3

Ferrari LaFerrari Spider: is dit hem?

De LaFerrari Spider is een auto die vele hypercar-liefhebbers in hun greep houdt. Dat hij komt is zeker: diverse Ferrari-verzamelaars hebben hun 'box' al in ontvangst mogen nemen, met daarin de symbolische sleutel tot hun LaFerrari Spider. Wat wel merkwaardig is, is dat de auto tot op heden nog niet op de gevoelige plaat is vastgelegd. Zou dit hem dan eindelijk zijn?

De LaFerrari Spider wordt een nóg exclusievere en nóg duurdere auto dan de LaFerrari al was. Er is nog niets officieel bevestigd, maar er gaan geruchten de ronde dat er minder dan 100 exemplaren van de Spider zullen worden gemaakt en dat hij meer dan 3 miljoen euro gaat kosten. Toch zou ik als ik de 'box' kreeg hem zeker niet weigeren, al was het alleen maar om financiële motieven. Het is zeer waarschijnlijk dat de waarde van de LaFerrari Spider over de jaren heen nog een aantal keer over de kop gaat, zeker als je ziet dat dichte LaFerrari's nu al te koop staan voor bedragen van boven de 4 miljoen euro. Onder de kap zal het allemaal meer van hetzelfde zijn, natuurlijk doet het verwijderen van het dak wel wat met de aerodynamica en het gewicht van de LaFerrari, maar dit zal slechts geringe effecten hebben op de totale prestaties. 0-100 in minder dan 3 seconden moet nog steeds mogelijk zijn en de topsnelheid zal ook wel meer dan 330 km/h bedragen.

Goed, het bovenstaande zal allemaal nog wel officieel bevestigd worden bij de onthulling van de LaFerrari Spider, die gepland staat voor 2017. Laten we nu eens deze foto's van dichterbij gaan bekijken, want hebben we hier te maken met een LaFerrari Spider? Om te beginnen kunnen we sowieso vaststellen dat we te maken hebben met een LaFerrari, zoveel is duidelijk. Wat opvalt aan de foto's is de vreemde constructie rond het dak, het lijkt wel alsof de transporteurs opzettelijk hebben geprobeerd om het doek te vervormen. Dit kan er volgens ons op duiden dat er iets onder zit wat classified is en niet helemaal de daklijn heeft van de dichte LaFerrari. Zeggen jullie het maar, is dit de LaFerrari Spider of niet?

Bedankt voor de foto's en de tip Rico & Mees!

Ferrari LaFerrari Spider: is dit hem?Ferrari LaFerrari Spider: is dit hem?

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag