%}

Ferrari F430 Scuderia

Ferrari F430 Scuderia

Challenge Stradale, Lightweight Pista, Light Stradale en weet ik veel wat nog meer zijn de laatste tijd voorbij gekomen. Maar nu is het zeker! Het wordt de F430 Scuderia! De Scuderia komt naast de Spider en de Coupé in het rijtje van de F430. De Scu is een high-performance tweezitter die goed alle Formule 1 technieken laat zien in een productie auto.

Het nieuwe model is een speciale serie gebaseerd op de F430 en Ferrari richt hiermee op de gepassioneerde en sportief-rijdende klanten. Bij het ontwikkelen is extra aandacht besteed aan het zo licht mogelijk maken van de auto en veel innovatieve technologie. Dit alles zorgt voor een supercar die de bestuurder de maximale beleving geeft.
De Scuderia heeft een erg lage gewicht/pk verdeling, namelijk 2,45 kilo per PK! En hij weegt maar 1250 kilo, dit is 100 kilo minder dan de standaard F430!Geweldige performance op de straat en op het circuit wordt mogelijk gemaakt door diverse snufjes. De laatste F1-software (Superfast), zorgt ervoor dat de Scu in 60 milliseconden opschakeld! Even een note; een 599 doet er 100ms over, een FXX 80ms en een F1 30ms! Samen met het nieuwe traction control-systeem zorgt dit voor superprestaties!

De F430 Scuderia wordt op 11 September onthuld door Michael Schumacher op de IAA.

Bron: Supercars.net

Reageer!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws