Ferrari 812 GTS in zeldzame kleur

  • Joep
  • 05-06-2023 17:00
  • 753
  • 5

Ferrari 812 GTS in zeldzame kleur

Ferrari’s zien we in vele kleuren. Maar Arancio Vaguely Metallizato zien we haast nooit. Deze oranje uitgevoerde Ferrari 812 GTS is enorm bijzonder!

Op Ferrari’s zijn vele kleuren te krijgen. Oranje zien we echter maar heel weinig. Dit is pas de derde oranje Ferrari 812 GTS op de site! En als we naar de foto’s van de andere oranje exemplaren kijken is dit pas de tweede in de zeldzame kleur Arancio Vaguely Metallizato. Er is slechts één Ferrari 812 Superfast (de coupé) op Autogespot te vinden in deze kleur. Dus drie 812’s in deze kleur in totaal.

Met recht een speciaal kleurtje dus. En lastig vast te leggen op foto’s. Toch is het davidko15 wel gelukt. We kunnen nog heel lang naar deze foto’s blijven kijken, want de kleur lijkt steeds net even anders. We zijn blij dat er mensen zijn die het risico durven te nemen om hun Ferrari zo samen te stellen. Dit is echt een verrijking van het Slowaakse wagenpark!

De kleur is een ding, maar er zijn nog wel meer dingen bijzonder aan de Ferrari 812 GTS. Toen hij in 2019 gepresenteerd werd was het het eerste model van Ferrari met een V12 en open dak in het reguliere gamma sinds decennia. Daarnaast is die 6,5 liter atmosferische V12 een kunstwerk op zich. Het geluid is onovertroffen wanneer het blok 9.000 toeren per minuut draait en 800 pk naar de achterwielen stuurt.

Dit fraaie oranje exemplaar is geleverd door een Hongaarse dealer en waarschijnlijk later op Slowaakse platen gekomen. Dit exemplaar werd gespot in de Slowaakse plaats Dunajská Streda.

Klik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel