Ferrari 365 GTS/4 Daytona blijft gewild

  • Joep
  • 01-06-2023 19:00
  • 178
  • 0

Ferrari 365 GTS/4 Daytona blijft gewild

De Ferrari 365 GTS/4 blijft gewild. De iconische combinatie van een Ferrari met atmosferische V12 en open dak is namelijk tot de komst van de 812 GTS lastig te krijgen geweest.

De V12-modellen van Ferrari zijn altijd zeer gewild geweest vanwege het geluid, weggedrag en uiterlijk. Als coupé zien we ze vaak genoeg op de site, maar als cabriolet is dat een ander verhaal. Een Ferrari met V12 zonder dak is altijd een lastig verhaal geweest. De modellen die er kwamen waren strikt gelimiteerd, heel erg duur (zelfs voor Ferrari), of allebei. En als er geen cabriolet-versie kwam, was je overgeleverd aan zeer exclusieve en dure carrosseriebouwers. Dit veranderde toen Ferrari in 2019 met de 812 GTS kwam. Logischerwijs was het model een schot in de roos.

Maar een klassieke Ferrari V12 zonder dak rijden blijft lastig haalbaar. De Ferrari 365 GTS/4 Daytona was tijdens zijn leven niet strikt gelimiteerd, maar stamt nog wel uit een tijd dat de verkoopcijfers vele malen lager lagen. Er zijn er tussen 1971 en 1973 slechts 122 van gebouwd. Een gebruikt exemplaar vinden is dus lastig en er een aanschaffen is nog lastiger, want een goed exemplaar levert al gauw tweeënhalf miljoen euro op. Om de waarde op peil te houden wordt er dus niet zoveel mee gereden. We zien dus ook niet zoveel spots van dit model: tussen de drie en zes per jaar.

De 4,4 liter V12 levert 352 pk. Versnellen naar de Nederlandse maximumsnelheid doe je in 5,9 seconden en de pret houdt op bij 280 kilometer per uur. Dit exemplaar werd gespot in Parijs en is afkomstig uit Duitsland. Daar werd hij twee keer in München gespot. Gezien de zeldzaamheid van het model en het aantal spots per jaar is dit echt een topspot!

Ferrari 365 GTS/4 Daytona blijft gewildKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel