Ferrari 12Cilindri Spider rijdt zijn laatste tests in Maranello

  • Ruud
  • 24-05-2024 14:59
  • 186
  • 0

Ferrari 12Cilindri Spider rijdt zijn laatste tests in Maranello

De echte belangrijke klanten waren natuurlijk allang ingelicht en hadden een plekje vooraan in de productie. Deze waren aanwezig bij een groots event in Miami tijdens de Formule 1. Inmiddels vliegen klanten van over heel de wereld naar Maranello om kennis te maken met de Ferrari 12Cilindri. Nieuw is echter dat ze gelijktijdig de Spider en Coupé introduceren. De Friezen Crew kwam de eerstegenoemde tegen in Maranello. Uiteraard nog bedekt in camouflage.

Ferrari gaat er voor met de 12Cilindri en de orderboeken lopen vol. Zo heeft Munsterhuis Sportscars in Hengelo al ruim 100 orders in de boeken staan voor deze nieuwe V12 van Ferrari. Niet gek, iedereen is bang dat de V12 velroren gaat en er met hybrides gewerkt gaat worden. Dat is niet het geval nog bij de 12Cilindri. Puur vermogen uit een atmosferische V12. 830 pk's om precies te zijn en het lijkt erop dat dat het maximale is wat Ferrari uit de V12 krijgt. De Daytona SP3 en de 812 Competizione hebben namelijk allemaal hetzelfde vermogen. Wellicht dat dat nog veranderd in de toekomst door optimaliseringen.

Ferrari weet met het design van de 12Cilindri weer te verrassen. Er werd teruggegrepen naar het verleden en inspiratie gehaald uit de Grand Tourers van de '50 en '60.

Ferrari 12Cilindri Spider rijdt zijn laatste tests in MaranelloKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel