Extremer dan deze Koenigsegg Jesko wordt het niet

  • Brecht
  • 04-02-2024 17:00
  • 721
  • 2

Extremer dan deze Koenigsegg Jesko wordt het niet

Een Koenigsegg is op zich al een extreme auto. Wanneer je als klant bij Koenigsegg elk vakje aankruist en vervolgens nog een paar eigen wijzigingen maakt krijg je deze Koenisegg Jesko Absolut Le Mans.

We kijken hier naar de eerste afgeleverde Koenigsegg Jesko Absolut. Deze versie legt de focus volledig op topsnelheid en is daardoor voorzien van een paar vinnen op de plek waar je normaal een enorme spoiler kan verwachten. Hier hield de aankoop van de Zwitserse eigenaar echter niet op. De auto is voorzien van het zogenaamde Koenigsegg Naked Carbon (KNC), een optie die bij eerdere modellen al populair bleek te zijn. Daarnaast wilde de eigenaar geen achterruit hebben; we zien enkel carbon op de plek waar bij de 'normale' Jesko Absolut glas te zien zou zijn. Met deze auto weet je zeker dat niemand in staat is om je in te halen, dus dan heb je geen achterruit nodig (toch?). Een ander detail dat dit exemplaar uniek maakt is de afbeelding van een geest op het dak van de auto, die een verwijzing vormt naar het verleden van Koenigsegg. Deze 'ghost' zien we eigenlijk altijd terug als easter egg op Koenigseggs, maar op het dak nog niet eerder.

Al met al weet spotter The19Tommy85 een fantastische primeur te pakken met deze spot in Zwitserland; een plek waar we de auto hopelijk nog vaker kunnen zien.

Extremer dan deze Koenigsegg Jesko wordt het nietKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel