Exclusieve automerken stappen over op hybride of volledig elektrisch

  • Ruud
  • 15-12-2022 10:40
  • 54
  • 0

Exclusieve automerken stappen over op hybride of volledig elektrisch

Er zijn steeds meer exclusieve auto's die ook hybride of elektrisch rijden. Zo heeft het Nederlandse bedrijf Lightyear de primeur met een zeer exclusieve zonneauto. Er hangt maar liefst een prijskaartje aan van 250.000 euro. Lightyear gaat in de fabriek van het Finse Valmet Automotive één zonneauto per week produceren.

De Lightyear One is een volledig elektrische auto met een zonnepaneel op het dak. Hiermee kan de auto energie opwekken en de actieradius tot 625 kilometer vergroten. De auto is zo ontworpen dat hij optimaal kan profiteren van het beschikbare zonlicht. Zo zorgen de zonnepanelen in de Lightyear 0 voor zo’n zeventig kilometer extra rijbereik per dag. Van 0 naar 100 gaat in 10 seconden, terwijl de topsnelheid op 160 km/u ligt. Wie dus van brullende motoren of hoge snelheden houdt zal nog steeds voor een sportauto op fossiele brandstof of een hybride versie gaan.

Elektrische leaseauto
Wil je toch milieuvriendelijk bezig zijn maar heb je niet het budget voor een exclusievere elektrische auto te kopen dan kun je altijd nog kijken voor een elektrische leaseauto. Daar is tegenwoordig een steeds groter aanbod in. Het blijft dan wel zaak om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Eén van die aanbieders is Leasemaatschappij Arval.

Porsche
Naast de Lightyear 0 hebben ook andere exclusieve merken de volledige elektrische auto in hun portfolio. Porsche biedt de Taycan-serie aan, waaronder de Taycan 4S, die een 462 pk sterke elektrische motor heeft. Zo is er ook de nieuwe Taycan Sport Turismo, die is geïnspireerd op de Panamera Sport Turismo en brengt het concept van de 5-deurs sportwagen naar een volledig elektrische versie. De consumentenadviesprijs van de Taycan Turbo is € 162.400,-.
Mercedes-Benz
Maar welke andere exclusieve automerken bieden ook elektrische of hybride auto's aan? Zo verkoopt Mercedes-Benz de EQC, als de volledig elektrische auto, als onderdeel van hun EQ-modelreeks. Voor de zakelijke volledig elektrische directieauto waarbij ook lease mogelijk is kun je beslist voor komen rijden met de EQS Limousine. De vanaf prijs is € 109.090,- maar dan heb je wel een rijbereik van zo’n 724 kilometer.

BMW
Ook BMW heeft een uitgebreide keuze aan elektrische auto´s waarvan de iX M60 zich in het topsegment bevindt. Dit type wordt aangeboden vanaf € 136.655,10. Wie een beperkter budget heeft kan voor het instapmodel BMW i3 gaan. Deze elektrische auto is al sinds 2013 op de markt

Audi
Een ander Duits merk roert zich ook danig binnen het elektrisch segment. Daarvan is de Audi e-tron de bekendste. Dit is een volledig elektrische SUV met een bereik van meer dan 437 kilometer. Dit is eigenlijk niet zoveel in vergelijking met z’n concurrenten. Daarentegen begint de instapprijs al vanaf € 66. 415,-

Bentley hybride
Wil je het beste uit beide werelden hebben en met een echt paradepaardje voor de deur verschijnen dan is daar de Bentley Bentayga hybrid. Deze versie is op de Nederlandse markt sinds juli 2020 en kost rijklaar € 213.379. Deze vierwielaangedreven auto heeft een plugin-hybride aandrijflijn met een elektromotor en een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 404 kW (550 pk) en een maximum koppel van 770 Nm. Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens de fabrikant 3,4 l/100km (1 op 29,4).

Reacties op dit artikel