Exclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The Gulf

Exclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The Gulf

Bentley heeft nog meer nieuws naast de onthulling van de V8 motoren voor de Continental GT. Mulliner is namelijk hard aan het werk geweest om weer een mooie speciale editie van een Bentley te creëren. Het resultaat van de harde inspanningen is wat naar mijn mening toch wel één van de meest verfijnde en elegante creaties van Bentley Mulliner moet zijn; de Bentayga ‘Pearl Of The Gulf’.

De Pearl Of The Gulf is een speciale uitvoering voor het Midden-Oosten. De auto is geïnspireerd op de parelvisserij in de Perzische Golf, een traditie die volgens experts al zo’n 7000 jaar oud is en ooit de drijfveer van hun economie was. De Golf parels behoren vandaag de dag tot de meest exclusieve en meest gewilde parels. Reden genoeg voor Bentley om de traditie van één van hun grootste afzetmarkten te eren met deze speciale uitvoering.

Het uiterlijk van de Bentayga is gehuld in een strak wit maatpak dat de naam 'Arctic White' draagt. De auto wordt gesierd door een goudkleurige coachline die over de zijkant van de auto loopt. De Bentayga staat op 22 inch Mulliner velgen. Het merendeel van Mulliners creativiteit vinden we echter terug in de afwerking van het interieur. Het interieur is aangekleed in twee kleuren; Linen en Brunel blauw. Contrasterende stiksels in de kleuren Camel bruin en Brunel blauw zijn door het gehele interieur te vinden, gecomplimenteerd door goudkleurig borduurwerk. Op de vloer liggen heerlijk zachte, lamswollen vloermatten waar je lekker met je voeten in kan woelen. Al met al zorgt dit voor een heerlijk elegante en zeer verfijnde sfeer in de cabine van de Bentayga. Het nautische thema doet sereen aan en sluit naadloos aan op de Midden-Oosterse ambiance doordat de Camel en goudtint afwerkingen een subtiele warmte toevoegen. De Bentayga is voorzien van ‘Dark Fiddleback Eucalyptus’ fineer dat is voorzien van ambachtelijk inlegwerk. Het toont een drietal Dhow boten, traditionele Arabische zeilschepen, zeilend over de Perzische Golf. De zeilen van de Dhow boten zijn op een prachtige manier vervaardigd uit parelmoer dat een geweldige uitstraling geeft. In het midden van het dashboard vinden we het welbekende klokwerk van Breitling dat in dit geval is voorzien van een afwerking in parelmoer. Bentley heeft rekening gehouden met het feit dat de vermogende clientèle ongetwijfeld dure spullen meenemen in hun auto. Deze zijn veilig op te bergen in de ingebouwde biometrisch beveiligde kluis onder de armsteunen in de middenconsole. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je dure spullen kwijtraakt, tenzij de rest van de Bentley ook wordt gestolen. Dan zullen je spullen wel weg zijn maar dan nog veilig opgeborgen zijn in de kluis.

Al met al heeft Bentley hier een prachtig eerbetoon aan een eeuwenoude traditie neergezet. De prachtige afwerking en het nautische kleurenschema zorgen voor een prachtige serene verschijning. We zullen de auto in Europa helaas niet tegen gaan komen maar diegene die zich nog wel eens in het Midden-Oosten bevinden doen er zeker goed aan de ogen open te houden. Het zal echter nog steeds knap spotwerk worden want van de Pearl Of The Gulf worden slechts vijf exemplaren gebouwd!

Exclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The GulfExclusief: Bentley Bentayga Pearl Of The Gulf

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws