Even iets anders: Mitsubishi Lancer Evolution VIII FQ-300

  • Max
  • 11-07-2016 17:53
  • 846
  • 5

Even iets anders: Mitsubishi Lancer Evolution VIII FQ-300

Op onze site krijgen wij dagelijks spots binnen van de mooiste supercars en hypercars. Natuurlijk genieten wij hier volop van, maar toch is het af en toe wel verfrissend om eens iets anders tegen te komen. Deze bijzondere Mitsubishi Lancer Evolution is hier denk ik een goed voorbeeld van.

Om precies te zijn de Lancer Evolution VIII FQ-300. Ja ik weet het, dat is een hele mond vol en echt inspirerend klinkt het ook niet. Toch is dit zonder meer een bijzondere auto. Onder de kap van deze Japanse powersedan ligt namelijk een tweeliter blok (codenaam 4G63T) die voor de FQ300 geoptimaliseerd is tot een vermogen van 305 pk. Je hebt nog wel heftigere varianten (tot een FQ400 met 405 pk), maar 305 pk lijkt ons ruim voldoende in zo'n lichte wagen met vierwielaandrijving. Je knalt dan namelijk al richting de 100 in 5,3 seconden en de topsnelheid ligt op 250 km/h. Oudere AMG's, RS en M-modellen gaan dus last van je krijgen!

Vind ik hem ook echt mooi? Ja, op een bepaalde manier wel. Toegegeven, ik ben best wel een fanboy ten aanzien van vrijwel alle performance-modellen die uit ons buurland komen, maar ik kan wagens als de Lancer Evolution, de Nissan Skyline en de Toyota Supra best waarderen. Het is alleen jammer dat de mensen die dit soort auto's kopen ze vaak niet origineel laten, op die manier komt de rotsvaste Japanse engineering namelijk het beste tot zijn recht!

Even iets anders: Mitsubishi Lancer Evolution VIII FQ-300

Reacties op dit artikel