Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Er worden steeds meer lijstjes van sportwagens op Nederlandse kentekens gecompleteerd. Na de Huracán Performante en de Aventador SV(J) hebben nu ook alle McLaren 720S'en van Nederland een plekje op de site gevonden.

Vijftien stuks zijn er in iets minder dan twee jaar tijd geregistreerd. In dit artikel gaan we ze allemaal maar eens doorlopen, op chronologische volgorde van registratie.

De gloednieuwe supercar van McLaren was nog geen vier maanden onthuld of de Nederlandse McLaren importeur Louwman toverde al een geel kenteken op een wat mij betreft grijze 720. Volgens de RDW is het gevaarte blauw, maar in de vele foto's en één ontmoeting in het echte leven met de auto heb ik nog geen blauw kunnen ontdekken. De auto is helaas 27 februari vorig jaar op transport naar het buitenland gezet en we mogen dus ook niet langer van dit exemplaar genieten.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Rond augustus 2017, zo'n vijf maanden na de introductie van het apparaat, begon het volk het excentrieke design van de 720S te waarderen. Toen werden ook de eerste exemplaren aan Nederlandse klanten geleverd. De eerste voor een klant bestemde 720S kreeg een fris zilver/wit achtig kleurtje opgespoten en werd op 18 augustus geregistreerd. Al acht dagen later werd hij voor het eerst gespot, in Amsterdam. Daarna was het een hele poos stil rondom dit kenteken. Pas afgelopen maart dook hij, in handen van zijn tweede eigenaar, weer eens op. Ditmaal in Rotterdam.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

In augustus liep het lekker met de registraties, want ook dit zwarte exemplaar werd in die maand geregistreerd. In handen van zijn eerste eigenaar werd hij net als bovenstaand exemplaar maar weinig gespot, maar toen de auto in augustus 2018 over werd genomen door de tweede eigenaar begon hij vaak in Amsterdam op te duiken. Ook ikzelf kom hem nog regelmatig in de hoofdstad tegen.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Een dag na het vorige exemplaar werd alweer de volgende op kenteken gezet. Deze was op het gebied van spots een stuk minder succesvol. In de pakweg anderhalf jaar dat hij op kenteken stond is hij alleen in de eerste maand met gele platen twee keer gespot. En jawel, ook het vierde exemplaar van Nederland is helaas niet meer in onder ons sinds begin van dit jaar. Alle 720S'en die hierna nog volgen staan gelukkig wel allemaal op nog geldige kentekens.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Augustus 2017 is afgesloten en in alle volgende maanden van 2017 volgden er welgeteld nul nieuwe registraties van 720S'en in Nederland. In het nieuwe kalenderjaar gingen ze ineens wel als warme broodjes. Op 5 januari begon de reeks met een mooi zilvergrijs exemplaar wat vooral tijdens IAMS en op de route naar SuperCarSunday werd vastgelegd. Ook is hij tweemaal in Maastricht gespot en één keer in Bleiswijk. Dit is voorlopig de oudste 720S van Nederland die nog in handen is van zijn eerste eigenaar.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

De goedkoopste van Nederland. Een titel die niemand graag draagt, maar toch zal iemand het ermee moeten doen. In het geval van de 720S is de 'eer' aan kunstenaar Joseph Klibansky. Hij stelde de auto samen tegen een prijs van €336.019,-. Geen mager bedrag, maar wel weinig genoeg om de goedkoopste te zijn. Om toch nog exclusief voor de dag te komen stuurde Klibansky de McLaren richting Custom Dreams waar ze hem naar wens personaliseerden. Afgelopen maand was Joseph de Britse supercar toch zat, en nu kan 's lands goedkoopste 720S voor jou zijn.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Van het ene uiterste op 19 januari tot het andere uiterste slechts vier dagen later. Na de goedkoopste volgde direct de duurste 720S van Nederland, en dat straalt hij ook wel uit. €454.864,- werd er neergelegd voor deze donkerrode 720S, die volgens de RDW grijs is. Deze zeldzaam uitgevoerde 720 is tevens erg zelden op straat te zien. Op de dag van aflevering werd er een fotoshoot mee gedaan, en in dezelfde week dook hij, gelukkig in het bijzijn van mijzelf, op in Laren. Hierna is hij niet meer op de site geüpload. Begin dit jaar kwamen we hem wel tegen op foto's naast een McLaren Senna

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Op 16 februari 2018 werd de achtste 720S geregistreerd. Het was de eerste van de Nederlandse 720's die uitgevoerd was in de kleur waarin de 720S ongeveer een jaar eerder werd onthuld. We moesten helaas wel een hele poos wachten tot de auto eindelijk zijn weg naar onze site vond, na bijna anderhalf jaar wachten werd hij op de eerste dag van deze maand gespot in Rotterdam.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Net zoals gedurende eind 2017 kwamen we ook vanaf maart tot half augustus 2018 een stilte tegen in de registraties van 720S'en. Voordat die stilte aan zijn start begon werd er nog even één 720 op kenteken gezet. Het betrof een niet superspannend uitziend wit exemplaar wat inmiddels dertien keer gespot is, vooral richting SuperCarSunday.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Half augustus van vorig jaar kon de tiende Nederlander pas zijn 720S in ontvangst nemen. Dat lange wachten werd wel dik beloond met een prachtig donkerrood exemplaar. Dit exemplaar wordt ook redelijk regelmatig gespot. Drie keer nu.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

TP-723-F is een demo van McLaren Utrecht en hij doet al een hele poos dienst in die hoedanigheid. Het zal dan ook heel waarschijnlijk niet lang meer duren tot dit exemplaar zijn weg naar een nieuwe eigenaar gaat vinden. We hopen dat die nieuwe eigenaar binnen Nederland gevonden wordt, maar de kans is er ook dat deze matgrijze McLaren binnenkort geëxporteerd wordt.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

De eerste en voorlopig ook enige geïmporteerde 720S werd op 26 november vorig jaar naar Nederland gehaald. Sindsdien heeft de auto een matzwart wrapje ontvangen en zijn er ook nog een paar andere kleine dingen aangepast. Veel hebben we nog niet van deze wagen op Autogespot kunnen zien Eén keer is hij voorlopig gespot.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

De eerste 720S van 2019 was een hele speciale. De kleur is namelijk iets wat (waarschijnlijk) afkomstig is van McLarens speciale wensen programma: McLaren Special Operations (MSO). De donkerblauwe kleur is op zichzelf al iets moois en de kleur straalt ook zeker exclusiviteit uit, maar op dit exemplaar loopt het blauw op sommige plekken geleidelijk over in zwart. Het valt op, het ziet er bijzonder en eigenlijk ook wel mooi uit.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

De meest recent geregistreerde 720S Coupé dateert uit februari van dit jaar. Toen werd dit oranje exemplaar op kenteken gezet, en dit was het kenteken waar we nog op aan het wachten waren om het lijstje compleet te maken. Gisteren werd hij voor het eerst geüpload.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot

Als meest recent geregistreerde 720S hebben we te maken met een Spider variant. De eerste 720S Spider van Nederland. Gespoten in fel oranje scheurt deze cabrio er sinds begin april op los. Ook al viert hij vandaag pas dat hij slechts twee maanden oud is is hij ook al twee keer gespot, in Amersfoort.

Elke Nederlandse 720S staat op Autogespot


De McLaren 720S is een redelijk succes te noemen. Een redelijk jong merk als McLaren wat in twee jaar tijd vijftien stuks van een nieuw model af weet te leveren is erg goed bezig. Zeker als je bedenkt dat de auto's allemaal tussen de €336.000,- en €446.000,- over de toonbank rolden. McLaren weet steeds meer mensen te overtuigen van het feit dat ze degelijke sportwagens bouwen. Van de 12C werden slechts vier origineel Nederlandse exemplaren verkocht, bij de 720S zijn dit er al 14! Dat beloofd alleen maar meer moois voor de toekomst.

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  VanPersie  -  06-06-2019 om 09:25

  Toch even terugkomen op het artikel van de SVJ:
  De nieuwste SVJ van Nederland draagt het kenteken ZG-919-P staat nu nog geen week op kenteken en het is dus ook niet heel vreemd dat dit geïmporteerde rode exemplaar zijn weg naar de site nog niet heeft kunnen vinden.
  https://www.autogespot.nl/lamborghini-aventador-lp770-4-svj/2019/05/31

  Dit is dus een totaal nieuwe. Plus, er is nóg een SVJ op NL kenteken gekomen, een groene. ZH-286-H.

  Dat betekent dus dat er nog 2 rondrijden in Nederland die nog niet gespot zijn.

 2. Profile pic
  carsandphotostuff  -  06-06-2019 om 10:20

  @VanPersie Daar ben ik van op de hoogte, de twee die je noemt zijn alleen na publicatie van dat artikel pas op kenteken gezet, vandaar dat ze er niet in staan.

 3. Profile pic
  VanPersie  -  06-06-2019 om 10:48

  Mooi! Alleen maar beter voor de Nederlandse wegen. De staat bedankt deze eigenaren helaas van harte, met zoveel BPM

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws