Elektrische primeur: Audi RS E-Tron GT

  • Ruud
  • 25-03-2021 09:03
  • 352
  • 0

Elektrische primeur: Audi RS E-Tron GT

Het eerste exemplaar op de site! Verschillende media reden er al mee rond maar vooralsnog werd hij niet gespot. Nu is het dan eindelijk zover. De nieuwe Audi RS E-Tron GT! Een rammer van een elektrische auto.

Net iets meer dan een maand geleden werd de auto officieel gemaakt. De RS e-tron GT, het eerste volledig elektrische RS-model van Audi, was meteen te bestellen bij de Audi-dealers. Hoe snel ze uitgeleverd gaan worden is nog maar de vraag. De gehele wereld heeft een tekort aan computerchips en ook Audi zal daar niet aan ontkomen. Gelukkig zien we hier het eerste exemplaar op Autogespot. De E-Tron GT heeft een aandrijflijn met twee elektromotoren (één op de vooras, één op de achteras). Het systeemvermogen bedraagt 440 598 pk (646 pk in boostmodus). De aandrijfkracht wordt volledig variabel, per individueel wiel via quattro vierwielaandrijving verdeeld. De 2-versnellingsbak draagt bij aan het realiseren van razendsnelle acceleratiecijfers: de sprint van 0-100 km/u duurt slechts 3,3 seconden. De topsnelheid van de RS e-tron GT is begrensd op 250 km/u. Andere factoren die bijdragen aan het rijplezier zijn de driekamer luchtvering met adaptieve demping en het sperdifferentieel op de achteras. Dankzij de e-tron sport sound kunnen ook medeweggebruikers meegenieten van het sportieve karakter.

De kleur die we op deze RS zien is misschien niet de meest lekkere. Tacticalgroen metallic wordt het genoemd maar Tangorood of Ascariblauw zullen de bolide vele malen beter staan!

Elektrische primeur: Audi RS E-Tron GTKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag