'Eleanor' blijft gewoon mooi

  • Kjeld
  • 11-01-2024 09:00
  • 114
  • 0

'Eleanor' blijft gewoon mooi

Zelfs in het jaar 2024, 57 jaar nadat de originele GT500 uitkwam en 24 jaar na de populaire film waar de wagen de bekende naam kreeg, is de Eleanor Mustang GT500 een legende binnen de autowereld. Shelby, samen met tuningbedrijf Unique Performance, speelde hier in de jaren na de film geweldig op in.

Gemaakt om de legende van Nicolas Cage's filmauto levend te houden en met de goedkeuring van Shelby bouwde Unique Performance dit monster. Laat het uiterlijk je niet voor de gek houden, want alles wat er onder dit jaren 60 exterieur verstopt zit komt regelrecht uit de 21e eeuw. Onder de motorkap ligt namelijk een moderne 7,9 Liter V8 die een gestoorde 750 PK produceert en de klassiek-ogende Mustang in 3,6 seconden van 0-100 laat schieten, voor hij een topsnelheid behaalt van 250 KM/U. Helaas eindigt het goede hier. Als je namelijk nu 'Unique Performance' opzoekt, zal je een hoop bedrijven op je scherm krijgen, maar het bedrijf dat deze Mustang produceerde staat daar niet tussen.

Het bestaan van het bedrijf duurde niet lang en ging moeizaam. Eerst werden ze door de vrouw van de originele schrijver van Gone In 60 Seconds aangeklaagd voor het gebruik van de 'Eleanor' naam en alhoewel ze die wonnen, overleefden ze de rechtszaak erna niet. Die was namelijk van de overheid voor het vervalsen van VIN-nummers op niet minder dan 61 auto's. Het bedrijf werd schuldig bevonden en ging snel daarna failliet. Er zijn hierdoor maar 120 exemplaren van GT500E gemaakt die we hier op deze foto's van spotter Stig2014, waardoor de auto ultrazeldzaam is. Dat maakt dit een absoluut fantastische spot, zeker voor een plek als Kiev. Hoeveel misdaden er ook voor gepleegd zijn, dit is een prachtige wagen om naar te kijken en wij kunnen er wel van genieten!

Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel