Eindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasse

Eindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasse

Eindelijk is hij daar! De nieuwe Audi S8! Vol met luxe en een heerlijke V8 bi-turbomotor. Hier hebben we op zitten wachten want de huidige generatie A8 is alweer sinds eind 2017 beschikbaar!

De nieuwe Audi S8 combineert modern luxe met V8-performance en onderstreept zijn reputatie als benchmark voor Voorsprong door techniek met innovatieve onderstelsystemen. De 4.0 TFSI-motor – een biturbo achtcilinder – is goed voor 571 pk en een overvloedig koppel van 800 Newtonmeter.

De nieuwe Audi S8 krijgt standaard een voorspellend, actief gedempt onderstel. Het hightechsysteem, dat samenwerkt met de adaptieve luchtvering, kan elk wiel onafhankelijk van de andere drie via elektromechanische actuators optillen of naar beneden duwen. Daarmee is het voor het eerst mogelijk om actief de hoogte van de carrosserie in elke rijsituatie te bepalen, waardoor het hellen of duiken van de carrosserie bij accelereren en remmen grotendeels wordt beperkt. De frontcamera, die grotere oneffenheden in het wegdek waarneemt, biedt de mogelijkheid om dat voorspellend te doen.

Uiterlijk mixt de Audi S8 de elegante lijnen van de Audi A8 met sportieve S-accenten. Er zijn velgen tot 21 inch beschikbaar en details in de voorbumper, de dorpels, de buitenspiegelkappen en twee kenmerkende dubbele uitlaatpijpen zetten de sportieve inborst van de Audi S8 optisch verder aan. Het optionele black styling pakket zorgt voor nog meer onderscheidend vermogen. Nieuw in het interieur, en exclusief voorbehouden aan de Audi S8, zijn de bovenste sierpanelen die zijn uitgevoerd in Carbon Vector met een speciaal 3D diepte-effect. Dat materiaal wordt daaronder gecombineerd met een sierinleg van donker, geborsteld mat aluminium. Tot de verlichtingsopties behoren onder andere HD matrix LED-koplampen met Audi laser light en OLED achterlichten.

De 38 rijassistentiesystemen die Audi voor de nieuwe S8 levert, zijn ondergebracht in de City en Tour pakketten. Extra aandacht daarbij verdient de adaptieve cruise assistent. Het systeem combineert de functies van adaptieve cruise control, traffic jam assist en lane tracking.

Eindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasseEindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasseEindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasseEindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasseEindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasseEindelijk! Nieuwe Audi S8: V8-performance voor de luxe klasse

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws