Eerste nieuwe BMW 3.0 CSL is eindelijk hier!

  • Joep
  • 14-06-2024 16:00
  • 405
  • 0

Eerste nieuwe BMW 3.0 CSL is eindelijk hier!

In 2023 bestond BMW Motorsport maar liefst vijftig jaar. Om dat te vieren kwamen ze met een nieuwe strikt gelimiteerde 3.0 CSL. Ruim anderhalf jaar na een gecamoufleerd prototype zien we hier het eerste echte exemplaar!

De technische basis van deze nieuwe 3.0 CSL is de M4 Coupé. Dit strikt gelimiteerde pareltje is echter veel meer dan een M4 met een nieuwe koets. Onder de motorkap vinden we namelijk de sterkste zescilinder in een BMW ooit. De bekende biturbo lijnmotor levert 560 pk en 550 Nm. De 3.0 CSL is veel lichter dan de M4, onder andere door het veelvuldig gebruiken van lichtgewicht materialen en het weglaten van de achterbank. Uniek aan de 3.0 CSL is dat hij een handbak heeft. 560 pk en een handbak, dat zie je niet vaak meer in zo'n serieuze sportwagen. Alleen de Porsche 911 GT3 komt naar boven. Als we het over de M4 hebben is de handbak alleen leverbaar op de 480 pk sterke 'basisversie' met achterwielaandrijving.

Ieder exemplaar heeft dezelfde witte lakkleur met de handgeschilderde livery erop. Omdat BMW M vijftig jaar bestond, werden er vijftig stuks van gebouwd. Er staat er slechts een op Nederlands kenteken en deze kostte inclusief de bpm rond de 800.000 euro. Dit zeldzame feestmodel is veel unieker dan je op papier zou denken. Kennelijk wordt er met dit collectors item niet al te veel gereden, want dit Monegaskische exemplaar dat net over de grens in Frankrijk gespot werd is pas de eerste op de site! Hopelijk zien we het Nederlandse exemplaar nog eens, evenals auto's vanuit andere landen.

Eerste nieuwe BMW 3.0 CSL is eindelijk hier!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel