Eerste Nederlandse Maserati MC20 Cielo gekentekend

  • Joep
  • 31-05-2023 14:00
  • 721
  • 4

Eerste Nederlandse Maserati MC20 Cielo gekentekend

De eerste Nederlandse Maserati MC20 Cielo op Nederlands kenteken op Autogespot is een feit. En wat voor een!

Ferrari werd in 2016 onafhankelijk van het toenmalige FCA concern. Dat betekende dat Maserati en Ferrari niet meer in hetzelfde vaarwater zaten. Ferrari had binnen het concern meer status en mocht dus supercars bouwen. Om interne concurrentie te voorkomen moest Maserati zich vooral richten op gt’s en gewonere modellen. Hier en daar maakte Ferrari een uitzondering, denk aan de Maserati MC12. Ook zou er een Maserati-versie van de LaFerrari komen maar die werd uiteindelijk afgeblazen. Nadat Ferrari onafhankelijk werd ging Maserati weer supercars ontwikkelen. In 2020 was het zover: de MC20 was een feit.

De MC20 was een bijzondere supercar. Het design en het karakter is eigenzinnig te noemen, maar het bijzonderste vinden we in de aandrijflijn. De Nettuno V6. Er is al veel over geschreven, maar het 3 liter grote blok met dry-sump-smering, voorkamerinjectie en twee turbo’s levert 630 pk, ook in de Cielo. In drie seconden zit de mooie cabrio op de 100 kilometer per uur om door te denderen tot 320 kilometer per uur.

Cielo betekent hemel of lucht. Een logische, maar toch unieke naam voor een cabriolet, want de meeste cabrio’s worden Roadster of Spyder/Spider genoemd. Het dak kan zich openen of sluiten in 12 seconden. De MC20 Cielo werd een jaar geleden gepresenteerd en kwam als eerst beschikbaar als gelimiteerde Maserati MC20 Cielo PrimaSerie Launch Edition in een oplage van 60 stuks. Nu deze uitgeleverd zijn is het de beurt aan de reguliere Cielo’s.

Hier zien we de eerste op Nederlands kenteken en wat is het een mooi exemplaar geworden! De rode kleurstelling past goed bij het mooie weer waar deze auto waarschijnlijk veel in gebruikt gaat worden. Daarnaast past de oranje drietand van Maserati achter het dak goed bij de rode kleurstelling. Tel daar een lekker setje velgen bij op en je hebt een heerlijke cabrio!

Nu is het wachten op de elektrische versies van de MC20, die waarschijnlijk Folgore gaan heten.

Eerste Nederlandse Maserati MC20 Cielo gekentekendKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag