Eerste Ferrari Purosangue in Monaco

  • Joep
  • 06-06-2023 22:11
  • 699
  • 1

Eerste Ferrari Purosangue in Monaco

De SUV is ongekend populair en ook exclusieve merken kwamen ermee. Ferrari bleef lang volhouden om niet met een SUV te komen, maar uiteindelijk kwam die er alsnog. Hier is de eerste Ferrari Purosangue van Monaco!

De Ferrari Purosangue is het nieuwste model van de vierzitsmodellijn. Deze modellijn is al decennia in productie en voorbeelden van modellen door de jaren heen zijn de 400, 456 GT, FF, GTC4 Lusso en zo kun je nog wel even doorgaan. De GTC4 Lusso was de grondig gefacelifte versie van de FF. Deze was van 2016 tot en met 2020 in productie en verkrijgbaar met twee aandrijflijnen: een 6,5 liter atmosferische V12 en een 3,9 liter twinturbo V8.

De Purosangue is de opvolger van de GTC4 Lusso en zijn naam is Italiaans voor volbloed. Het concept is nog steeds hetzelfde als de FF, wat stond voor Ferrari Four. De Purosangue heeft namelijk weer vierwielaandrijving en vier zitplaatsen. De V8 is komen te vervallen en daarmee blijft de atmosferische V12 de enige keuze wat betreft aandrijflijnen. Het slagvolume is onveranderd ten opzichte van de GTC4 Lusso. Wel steeg het vermogen van 690 naar 725 pk. 0-100 gaat in 3,3 seconden en de topsnelheid ligt boven de 310 km/h. Daarmee is het de snelste SUV in serieproductie ter wereld en stoot hij de Aston Martin DBX707 van de troon.

De Purosangue mag je van Ferrari geen SUV noemen. Optisch is de auto veel hoger dan de GTC4 Lusso, maar dit is in werkelijkheid toch niet zo’n groot verschil. De auto ligt voor een SUV of crossover laag bij de grond en dat komt de wegligging en prestaties ten goede. De Purosangue is ook uniek in zijn soort, want het is de enige SUV die je met een atmosferische V12 kan krijgen. Het geluid zal dus ook uniek zijn voor het soort auto.

Concurrenten als de Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne en Maserati Levante hebben ervoor gezorgd dat de verkoopcijfers van die merken geëxplodeerd zijn. Deze SUV’s zijn ook de modellen die je het vaakst tegen komt van deze merken. Bij Ferrari gaat dit niet het geval zijn. In Maranello willen ze niet dat er zoveel Purosangues rondrijden dat men het als een soort gewone auto gaat zien zoals dat nu bij de Urus gebeurt. De productie is dan ook relatief beperkt en de productieplekken zijn voorlopig vol. Ferrari’s tactiek is niet veel exemplaren van een model verkopen, maar veel verschillende modellen verkopen om de exclusiviteit voor de klanten te garanderen. Dat kunnen wij wel waarderen, want deze Purosangue zal bijzonderder zijn om te spotten dan de concurrentie vanwege zijn relatieve zeldzaamheid, unieke concept en fantastisch geluid!

Eerste Ferrari Purosangue in MonacoKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel