Eerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in Polen

  • Emil
  • 12-12-2014 15:00
  • 2278
  • 3

Eerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in Polen

Er zijn steeds meer mooie auto's in Polen te vinden. Het land heeft de afgelopen tien jaar een uitstekende economische groei doorgemaakt en er zijn steeds meer rijken. Dan zien we ook terug met de spots uit Polen op Autogespot! Maar niet alleen op straat worden mooie auto's gefotografeerd. In Warschau werd bij de Ferrari-dealer de eerste 458 Speciale A vastgelegd. Een werkelijk subliem exemplaar!

Ferrari viert met de 458 Speciale A het succes van de 458. Met de 458 wist Ferrari internationaal veel prijzen te winnen. Zowel als straatmodel als raceauto. De 458 won onder andere de 24 uur van Le Mans, 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring. Maar ook wordt de motor geprezen en de geweldige prestaties van de exoot uit Maranello. Er worden 499 exemplaren gebouwd. Het is de meest krachtige Spider in de geschiedenis van het merk.

De cijfers zijn gelijk aan de 458 Speciale Coupe. 605 pk en een koppel van 540 Nm. De Spider is slechts 50 kilo zwaarder. Er zijn verder geen aerodynamische wijzigingen toegebracht ten opzichte van de 458 Speciale Coupe. De Speciale A (waar A staat voor Aperta) is leverbaar in de unieke kleur Giallo Triplo Strato maar andere kleuren zijn ook leverbaar. Dit exemplaar zit er verbluffend mooi uit met de parelmoer witte lak en de Blu Tour de France details. In het interieur is prachtig blauw carbon fiber, blauw alcantara, witte stiksels en blauwe leren stoelen te vinden.

Samen met Positive Ways uit Polen organiseren wij volgend jaar een trip naar Noorwegen. Meer informatie hierover lezen jullie hier.

Met dank aan Automotive by Maciej

Eerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in PolenEerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in PolenEerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in PolenEerste Ferrari 458 Speciale A afgeleverd in Polen

Reacties op dit artikel