Eerste Cadillac Escalade-V in Europa

  • Joep
  • 19-02-2024 09:00
  • 211
  • 0

Eerste Cadillac Escalade-V in Europa

De V-modellen bij Cadillac bestaan al weer een tijdje. De Escalade was er nooit als V-series, maar bij de huidige generatie veranderde dat. Hij werd voor het eerst in Europa gespot!

De Cadillac Escalade is de grootste SUV van het merk en het populaire model draait al tientallen jaren mee in het gamma van Cadillac. Hij is er ook een tijd in Europa geweest. De vorige generatie Escalade werd in Europa gewoon officieel gevoerd. In 2020 kwam de nieuwe Escalade en die zou niet meer naar Europa komen. In 2022 kwam daar een sportieve V van. Die is er zelfs al verlengde ESV! Deze is wel al in Europa gespot, namelijk in België. Maar de gewone zien we dus voor het eerst en is natuurlijk de sportievere van het stel.

Onder de motorkap vinden we de bekende 6,2 liter V8 met compressor die we ook kennen uit de CT5-V Blackwing en de Corvette. In de Cadillac Escalade-V is die sterker dan in de CT5-V Blackwing, want hier levert hij 692 pk! Het koppel bedraagt 885 Nm. Al dat vermogen en al die trekkracht is natuurlijk hard nodig in zo'n bakbeest. Je schiet er in 4,4 seconden mee naar de honderd.

Zoals gezegd is de verlengde versie wel al in Europa gespot, maar voor het gewone model is dit toch echt een primeur. Hij werd gespot in Barcelona, op Qatarees kenteken. Sowieso hebben ze in het Midden-Oosten wel wat met deze auto, want er werden ook al twee spots vanuit Dubai geüpload. Verder is dit model gespot in Florida, Connecticut en Ohio, Amerika. Gezien het feit dat dit model niet in Europa leverbaar is is dit een bijzondere spot! Hopelijk gaan we ook enkele exemplaren in Nederland zien.

Eerste Cadillac Escalade-V in EuropaKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel